Kokospannkakor
Stekta matiga och goda kokospannkakor med kokosmjöl, ägg, banan och vetemjöl samt psyllium i smeten.
Tillagning
- Mosa bananer i en stor bunke.
- Tillsätt kokosmjöl, vetemjöl, ägg, psylliumfröskal samt salt. Tillsätt hälften av mjölken och rör ut klumpar.
- Tillsätt resten av mjölken och blanda väl.
- Ställ in pannkakssmeten i kylen i 30 minuter. Hit kan du förbereda och ha i kylen samma dag.
- Stek 1 dl av smeten i taget i lite fett i stekpanna. Smeten är rätt tjock och rinner ej ut så lätt så jag tog en slickepott och bredde försiktigt ut smeten i toppen utan att röra stekpannan till runda pannkakor.
- Stek 1-2 minuter på varje sida tills de har fin färg. Lägg över på en tallrik och täck över med lite folie eller ett lock så de håller sig varma.
- Servera kokospannkakorna med valfria tillbehör.
Serveringsförslag
- Goda till frukost, mellanmål eller efterrätt med valfria tillbehör som vanliga pannkakor.
- Jag hade flytande honung samt vaniljyoghurt; tärnade jordgubbar och persika; rostade hackade jordnötter samt kokosflingor. Vidare garnerade jag med ätliga ringblommor samt blad av citronverbena och mynta - se bild.
Fler godsaker jag tycker passar till:
- Färsk frukt som tärnade äpplen, nektariner, melon, päron, mango, skivad banan osv.
- Färska bär som jordgubbar, hallon och/eller blåbär.
- Flytande honung, sirap, agavesirap eller lönnsirap.
- Hackade nötter som hasselnötter, valnötter eller pekannötter.
- Matyoghurt, vaniljyoghurt, soyghurt eller naturell yoghurt.
- Sylt och grädde, chokladsås, jordnötssmör, nutella, vaniljglass och så vidare.
Uppskattat näringsvärde per portion: 422 kcal