Kokospannkakor

Introduktion och förberedelse

Stekta matiga och goda kokospannkakor med kokosmjöl, ägg, banan och vetemjöl samt psyllium i smeten.

Serveringsförslag

  • Goda till frukost, mellanmål eller efterrätt med valfria tillbehör som vanliga pannkakor.
  • Jag hade flytande honung samt vaniljyoghurt; tärnade jordgubbar och persika; rostade hackade jordnötter samt kokosflingor. Vidare garnerade jag med ätliga ringblommor samt blad av citronverbena och mynta - se bild.

Fler godsaker jag tycker passar till:

  • Färsk frukt som tärnade äpplen, nektariner, melon, päron, mango, skivad banan osv.
  • Färska bär som jordgubbar, hallon och/eller blåbär.
  • Flytande honung, sirap, agavesirap eller lönnsirap.
  • Hackade nötter som hasselnötter, valnötter eller pekannötter.
  • Matyoghurt, vaniljyoghurt, soyghurt eller naturell yoghurt.
  • Sylt och grädde, chokladsås, jordnötssmör, nutella, vaniljglass och så vidare.

Serveringsförslag till kokospannkakorna.
Du kan servera kokospannkakorna som vanliga pannkakor med valfritt tillbehör. Jag hade rostad kokos, rostade hackade jordnötter, jordgubbar och nektariner, flytande honung; ringblommar, citronverbena och mynta. Vidare hade jag lite vaniljyoghurt till.

8 kokospannkakor, 4 portioner

  • Förberedelse: 35 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 2 bananer, mogna
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2 tsk psylliumfröskal
  • 3 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 4 msk smör, kokosolja, ghee eller majsolja att steka i
  • FÖRSLAG TILLBEHÖR: 2 dl vaniljyoghurt
  • 1 dl rostade kokosflingor
  • 1 dl rostade hackade jordnötter
  • 1/2-1 dl flytande honung eller lönnsirap
  • 8 jordgubbar
  • 2 nektariner

Tillagning

  1. Mosa bananer i en stor bunke.
  2. Tillsätt kokosmjöl, vetemjöl, ägg, psylliumfröskal samt salt. Tillsätt hälften av mjölken och rör ut klumpar.
  3. Tillsätt resten av mjölken och blanda väl.
  4. Ställ in pannkakssmeten i kylen i 30 minuter. Hit kan du förbereda och ha i kylen samma dag.
  5. Stek 1 dl av smeten i taget i lite fett i stekpanna. Smeten är rätt tjock och rinner ej ut så lätt så jag tog en slickepott och bredde försiktigt ut smeten i toppen utan att röra stekpannan till runda pannkakor.
  6. Stek 1-2 minuter på varje sida tills de har fin färg. Lägg över på en tallrik och täck över med lite folie eller ett lock så de håller sig varma.
  7. Servera kokospannkakorna med valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 422 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-06-16