Pastasallad med kassler
Pastasallad med kassler, cocktailtomater, majs, gurka, purjolök och rödlök.
Tillagning
- Koka pastan enligt förpackning (brukar vara 10-12 minuter på skruvar).
- Tillsätt majsen om den är fryst fem minuter in i pastakoket. Majs från burk behöver du ej koka.
- Skölj och strimla purjolök.
- Fräs purjolöken mjuk i någon msk olivolja i några minuter i en stekpanna.
- Skär under tiden kassler i små bitar, strimlor eller små kuber. Lägg alla ingredienser i en skål efter hand.
- Skölj och halvera tomaterna.
- Skölj och tärna gurkan.
- Skala och strimla eller hacka rödlöken.
- Skölj och grovhacka persiljan.
- Blanda ingredienserna till dressingen i en liten skål.
- Häll av pastan i durkslag och skölj den kall.
- Blanda pasta och dressing med purjolök, kassler, tomater, gurka, rödlök samt persilja i skålen.
- Smaka av pastasallen med salt och peppar.
Serveringsförslag
- Pastasallad är gott till picknick eller att ta med som lunch eller till buffé med gott nybakt bröd.
- Kokt broccoli, bondbönor, kokta gröna sojabönor, gröna ärtor, soltorkad tomat, tärnad ost, riven morot, salladslök och/eller oliver är också gott i pastasalladen.
Med rester
Har du kokt pasta över kan du använda den till pastasalladen.
Räkna ca 6 dl kokt pasta till 4 portioner.
Uppskattat näringsvärde per portion: 393 kcal