Pastasallad med kassler

Pastasallad med kassler, cocktailtomater, majs, gurka, purjolök och rödlök. Pastasallad är gott till picknick eller att ta med som lunch eller till buffé med gott nybakt bröd.

Kokt broccoli, bondbönor, soltorkad tomat, tärnad ost, riven morot är också gott i pastasalladen.

Har du kokt pasta över kan du använda den till pastasalladen. Räkna ca 6 dl kokt till 4 portioner.

4 portioner pastasallad med kassler

  • Förberedelse: 12 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 250 gram okokt pasta som skruvar, castellane, penne eller liknande
  • 250 gram kassler
  • 10 cocktailtomater
  • 200 gram majskorn
  • 0,5 purjolök
  • 1 liten rödlök
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • Dressing: 4 msk olivolja
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk god vinäger eller citronsaft
  • 0,5 tsk socker
  • 2 msk dijonsenap (valfritt)

Tillagning

  1. Koka pastan enligt förpackning (brukar vara 10-12 minuter på skruvar).
  2. Tillsätt majsen om den är fryst fem minuter in i pastakoket. Majs från burk behöver du ej koka.
  3. Skölj och strimla purjolök.
  4. Fräs purjolöken mjuk i någon msk olivolja i några minuter i en stekpanna.
  5. Skär under tiden kassler i små bitar, strimlor eller små kuber. Lägg alla ingredienser i en skål efter hand.
  6. Skölj och halvera tomaterna.
  7. Skölj och tärna gurkan.
  8. Skala och strimla eller hacka rödlöken.
  9. Skölj och grovhacka persiljan.
  10. Blanda ingredienserna till dressingen i en liten skål.
  11. Häll av pastan i durkslag och skölj den kall.
  12. Blanda pasta och dressing med purjolök, kassler, tomater, gurka, rödlök samt persilja i skålen.
  13. Smaka av pastasallen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 4.5 (17 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-02

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept