Pastasallad med kassler

Introduktion och förberedelse

Pastasallad med kassler, cocktailtomater, majs, gurka, purjolök och rödlök.

Serveringsförslag

  • Pastasallad är gott till picknick eller att ta med som lunch eller till buffé med gott nybakt bröd.
  • Kokt broccoli, bondbönor, kokta gröna sojabönor, gröna ärtor, soltorkad tomat, tärnad ost, riven morot, salladslök och/eller oliver är också gott i pastasalladen.

Med rester

Har du kokt pasta över kan du använda den till pastasalladen.

Räkna ca 6 dl kokt pasta till 4 portioner.

4 portioner pastasallad med kassler

  • Förberedelse: 12 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 250 gram okokt pasta som skruvar, castellane, penne eller liknande
  • 250 gram kassler
  • 10 cocktailtomater
  • 200 gram majskorn
  • 0,5 purjolök
  • 1 liten rödlök
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • Dressing: 4 msk olivolja
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk god vinäger eller citronsaft
  • 0,5 tsk socker
  • 2 msk dijonsenap (valfritt)

Tillagning

  1. Koka pastan enligt förpackning (brukar vara 10-12 minuter på skruvar).
  2. Tillsätt majsen om den är fryst fem minuter in i pastakoket. Majs från burk behöver du ej koka.
  3. Skölj och strimla purjolök.
  4. Fräs purjolöken mjuk i någon msk olivolja i några minuter i en stekpanna.
  5. Skär under tiden kassler i små bitar, strimlor eller små kuber. Lägg alla ingredienser i en skål efter hand.
  6. Skölj och halvera tomaterna.
  7. Skölj och tärna gurkan.
  8. Skala och strimla eller hacka rödlöken.
  9. Skölj och grovhacka persiljan.
  10. Blanda ingredienserna till dressingen i en liten skål.
  11. Häll av pastan i durkslag och skölj den kall.
  12. Blanda pasta och dressing med purjolök, kassler, tomater, gurka, rödlök samt persilja i skålen.
  13. Smaka av pastasallen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 4.4 (28 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 393 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-22

Tillbehör och liknande recept: