Pastasallad med kassler

Pastasallad med kassler, cocktailtomater, majs, gurka, purjolök och rödlök.
Kokt broccoli, bondbönor, soltorkad tomat, tärnad ost, riven morot är också gott i pastasalladen.
Har du kokt pasta över kan du använda den till pastasalladen. Räkna ca 6 dl kokt till 4 portioner.
Pastasallad är gott till picknick eller att ta med som lunch eller till buffé med gott nybakt bröd.

4 portioner pastasallad med kassler

  • Förberedelse: 12 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 250 gram okokt pasta som skruvar, castellane, penne eller liknande
  • 250 gram kassler
  • 10 cocktailtomater
  • 200 gram majskorn
  • 0,5 purjolök
  • 1 liten rödlök
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • Dressing: 4 msk olivolja
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk god vinäger eller citronsaft
  • 0,5 tsk socker
  • 2 msk dijonsenap (valfritt)

Tillagning

  1. Koka pastan enligt förpackning (brukar vara 10-12 minuter på skruvar).
  2. Tillsätt majsen om den är fryst fem minuter in i pastakoket. Majs från burk behöver du ej koka.
  3. Skölj och strimla purjolök.
  4. Fräs purjolöken mjuk i någon msk olivolja i några minuter i en stekpanna.
  5. Skär under tiden kassler i små bitar, strimlor eller små kuber. Lägg alla ingredienser i en skål efter hand.
  6. Skölj och halvera tomaterna.
  7. Skölj och tärna gurkan.
  8. Skala och strimla eller hacka rödlöken.
  9. Skölj och grovhacka persiljan.
  10. Blanda ingredienserna till dressingen i en liten skål.
  11. Häll av pastan i durkslag och skölj den kall.
  12. Blanda pasta och dressing med purjolök, kassler, tomater, gurka, rödlök samt persilja i skålen.
  13. Smaka av pastasallen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer