Pastasallad med kassler

Pastasallad med kassler, cocktailtomater, majs, gurka, purjolök och rödlök.
Kokt broccoli, bondbönor, soltorkad tomat, tärnad ost, riven morot är också gott i pastasalladen.
Har du kokt pasta över kan du använda den till pastasalladen. Räkna ca 6 dl kokt till 4 portioner.
Pastasallad är gott till picknick eller att ta med som lunch eller till buffé med gott nybakt bröd.

4 portioner pastasallad med kassler

  • Förberedelse: 12 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 250 gram okokt pasta som skruvar, castellane, penne eller liknande
  • 250 gram kassler
  • 10 cocktailtomater
  • 200 gram majskorn
  • 0,5 purjolök
  • 1 liten rödlök
  • 0,5 gurka
  • 0,5 dl hackad bladpersilja (valfritt)
  • Dressing: 4 msk olivolja
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk god vinäger eller citronsaft
  • 0,5 tsk socker
  • 2 msk dijonsenap (valfritt)

Tillagning

  1. Koka pastan enligt förpackning (brukar vara 10-12 minuter på skruvar).
  2. Tillsätt majsen om den är fryst fem minuter in i pastakoket. Majs från burk behöver du ej koka.
  3. Skölj och strimla purjolök.
  4. Fräs purjolöken mjuk i någon msk olivolja i några minuter i en stekpanna.
  5. Skär under tiden kassler i små bitar, strimlor eller små kuber. Lägg alla ingredienser i en skål efter hand.
  6. Skölj och halvera tomaterna.
  7. Skölj och tärna gurkan.
  8. Skala och strimla eller hacka rödlöken.
  9. Skölj och grovhacka persiljan.
  10. Blanda ingredienserna till dressingen i en liten skål.
  11. Häll av pastan i durkslag och skölj den kall.
  12. Blanda pasta och dressing med purjolök, kassler, tomater, gurka, rödlök samt persilja i skålen.
  13. Smaka av pastasallen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 4.6 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer