Pastasallad med kyckling och curry

Introduktion och förberedelse för tillagning

Snabb och god pastasallad till picknick, sommarlunch eller buffé. Pastasallad på grillad kyckling, pasta, yoghurtsås med curry samt grönsaker som cocktailtomater, majs, paprika, gurka och rödlök.

Till pastasallad kan du självklart välja grönsaker efter tillgång och smak.

Strimlad purjolök, vårlök, riven morot, strimlad selleri, kokt kall broccoli, kokt kall blomkål osv är gott i denna pastasallad.

Pastasalladen går bra att förbereda innan till både bjudmat, picknick och lunch.

Förvara pastasalladen i kylen eller i kylväska med kylklamp vid picknick om den inte ska ätas inom 2-3 timmar.

Istället för en halv grillad kyckling kan du ta 2-3 stekta kalla kycklingbröst eller klubbor.

4 portioner pastasallad med kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 g okokta pastaskruvar eller gnocchi
  • 0,5 st grillad kyckling
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 msk currypulver
  • 0,5 dl mangochutney
  • 6 cocktailtomater
  • 1 dl majs
  • 0,5 röd paprika
  • 15 cm gurka
  • 0,5 rödlök
  • 65 gram ruccola eller babyspenat
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 0,5 dl hackad gräslök (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisning. Häll av och låt svalna ev. kyl av i kallt rinnande vatten. Låt rinna av.
  2. Förbered under tiden grönsaker: skölj dem och dela tomater, skär paprika och gurka i bitar.
  3. Skala, dela och strimla rödlöken.
  4. Ta bort skinn och ben från kycklingen och grovhacka kycklingköttet eller dela grovt för hand.
  5. Rör ihop matlagningsyoghurt, majonnäs, currypulver och chutney i en stor skål.
  6. Blanda kyckling, pasta och grönsaker med dressingen.
  7. Smaka pastasalladen med salt, peppar samt ev. mer curry och chutney om du önskar.
  8. Vänd sist ner grovt riven eller hackade salladsblad samt ev. lite bladpersilja och gräslök på toppen.
E-mail
Medel: 3.9 (25 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.