Pastasallad med kyckling och curry

Snabb och god pastasallad till picknick, sommarlunch eller buffé. Pastasallad på grillad kyckling, pasta, yoghurtsås med curry samt grönsaker som cocktailtomater, majs, paprika, gurka och rödlök.

Till pastasallad kan du självklart välja grönsaker efter tillgång och smak.

Strimlad purjolök, vårlök, riven morot, strimlad selleri, kokt kall broccoli, kokt kall blomkål osv är gott i denna pastasallad.

Pastasalladen går bra att förbereda innan till både bjudmat, picknick och lunch.

Förvara pastasalladen i kylen eller i kylväska med kylklamp vid picknick om den inte ska ätas inom 2-3 timmar.

Istället för en halv grillad kyckling kan du ta 2-3 stekta kalla kycklingbröst eller klubbor.

4 portioner pastasallad med kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 g okokta pastaskruvar eller gnocchi
  • 0,5 st grillad kyckling
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 msk currypulver
  • 0,5 dl mangochutney
  • 6 cocktailtomater
  • 1 dl majs
  • 0,5 röd paprika
  • 15 cm gurka
  • 0,5 rödlök
  • 65 gram ruccola eller babyspenat
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 0,5 dl hackad gräslök (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisning. Häll av och låt svalna ev. kyl av i kallt rinnande vatten. Låt rinna av.
  2. Förbered under tiden grönsaker: skölj dem och dela tomater, skär paprika och gurka i bitar.
  3. Skala, dela och strimla rödlöken.
  4. Ta bort skinn och ben från kycklingen och grovhacka kycklingköttet eller dela grovt för hand.
  5. Rör ihop matlagningsyoghurt, majonnäs, currypulver och chutney i en stor skål.
  6. Blanda kyckling, pasta och grönsaker med dressingen.
  7. Smaka pastasalladen med salt, peppar samt ev. mer curry och chutney om du önskar.
  8. Vänd sist ner grovt riven eller hackade salladsblad samt ev. lite bladpersilja och gräslök på toppen.
E-mail
Medel: 3.9 (25 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer