Pastasallad med kyckling och curry

Introduktion och förberedelse

Snabb och god pastasallad till picknick, sommarlunch eller buffé.

Pastasallad på grillad kyckling, pasta, yoghurtsås med curry samt grönsaker som cocktailtomater, majs, paprika, gurka och rödlök.

Varianter

Till pastasallad kan du självklart välja grönsaker efter tillgång och smak.

Strimlad purjolök, vårlök, riven morot, strimlad selleri, kokt kall broccoli, kokt kall blomkål osv är gott i denna pastasallad.

Istället för en halv grillad kyckling kan du ta 2-3 stekta kalla kycklingbröst eller klubbor. Skär och dela i bitar. Eller använda fryst tärnat stekt kycklingkött du tinat.

Går bra att laga med annan pasta som glutenfri pasta, fullkornspasta, sojapasta, bönpasta, ärtpasta med mera.

Kan förberedas innan

Pastasalladen går bra att förbereda innan till både bjudmat, picknick och lunch.

Förvara pastasalladen i kylen eller i kylväska med kylklamp vid picknick om den inte ska ätas inom 2-3 timmar.

4 portioner pastasallad med kyckling

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 g okokta pastaskruvar eller gnocchi
  • 0,5 st grillad kyckling
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 msk currypulver
  • 0,5 dl mangochutney
  • 6 cocktailtomater
  • 1 dl majs
  • 0,5 röd paprika
  • 15 cm gurka
  • 0,5 rödlök
  • 65 gram ruccola eller babyspenat
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 0,5 dl hackad gräslök (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisning. Häll av och låt svalna ev. kyl av i kallt rinnande vatten. Låt rinna av.
  2. Förbered under tiden grönsaker: skölj dem och dela tomater, skär paprika och gurka i bitar.
  3. Skala, dela och strimla rödlöken.
  4. Ta bort skinn och ben från kycklingen och grovhacka kycklingköttet eller dela grovt för hand.
  5. Rör ihop matlagningsyoghurt, majonnäs, currypulver och chutney i en stor skål.
  6. Blanda kyckling, pasta och grönsaker med dressingen.
  7. Smaka pastasalladen med salt, peppar samt ev. mer curry och chutney om du önskar.
  8. Vänd sist ner grovt riven eller hackade salladsblad samt ev. lite bladpersilja och gräslök på toppen.
E-mail
Medel: 3.9 (30 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 545 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.