Trofie pastasallad med kyckling och fetaost

Introduktion och förberedelse

Trofie pastasallad med kyckling, fetaost, oliver, rödlök, tomater samt sallad. Trofie är en pastasort som liknar smala skruvar.

Det går såklart bra att byta ut trofiepasta med annan pasta som penne, farfalle, gnocchi eller valfritt.

Du kan göra egen trofiepasta om du vill.

4 portioner trofie pastasallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram trofie pasta
  • 1 rödlök
  • 1 dl kalamata oliver
  • 15 cocktailtomater
  • 150 g fetaost
  • 3 kycklingfiléer
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm timjan
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 30 gram blandad grönsallad
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna samt banka ut dem lätt.
  3. Vänd dem i pressad vitlök, salt, peppar och timjan och bryn dem runt om i en stekpanna eller grillpanna.
  4. Sänk till medelvärme och täck över med lock eller folie. Låt steka sakta i 10 minuter.
  5. Koka under tiden pastan 10 minuter.
  6. Skala, dela och skiva rödlöken. Dela tomaterna. Skär fetaosten i tärningar. Skölj och dela salladen i grova bitar.
  7. Häll av och skölj dem så att de svalnar.
  8. Lägg upp pastan i en skål och blanda med 1 msk olivolja.
  9. Ta upp kycklingen ur pannan och skär i skivor eller tärningar.
  10. Blanda trofiepastan med vinäger, rödlök, sallad, tomater, ost, oliver och stekt kyckling i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
  11. Servera gärna med lite extra riven parmesan eller grano padanoost.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.