Trofie pastasallad med kyckling och fetaost
Trofie pastasallad med kyckling, fetaost, oliver, rödlök, tomater samt sallad.
Trofie är en pastasort som liknar smala skruvar.
Tillagning
- Börja koka upp vatten till pastan.
- Salta och peppra kycklingfiléerna samt banka ut dem lätt.
- Vänd dem i pressad vitlök, salt, peppar och timjan och bryn dem runt om i en stekpanna eller grillpanna.
- Sänk till medelvärme och täck över med lock eller folie. Låt steka sakta i 10 minuter.
- Koka under tiden pastan 10 minuter.
- Skala, dela och skiva rödlöken. Dela tomaterna. Skär fetaosten i tärningar. Skölj och dela salladen i grova bitar.
- Häll av och skölj dem så att de svalnar.
- Lägg upp pastan i en skål och blanda med 1 msk olivolja.
- Ta upp kycklingen ur pannan och skär i skivor eller tärningar.
- Blanda trofiepastan med vinäger, rödlök, sallad, tomater, ost, oliver och stekt kyckling i en stor skål. Smaka av med salt och peppar.
- Servera gärna med lite extra riven parmesan eller grano padanoost.
Varianter
Det går såklart bra att byta ut trofiepasta med annan pasta som penne, farfalle, gnocchi eller valfritt.
Du kan göra egen trofiepasta om du vill.
Uppskattat näringsvärde per portion: 546 kcal