Kassler

Recept på rätter med kassler som är salt rökt kotlett från fläsk och gris. Kassler behöver ej tillagas utan kan tärnas rå eller skivas samt serveras i sallader eller på buffé.

Gott är att steka kassler i skivor. En klassiker är skivad kassler en skiva burkananas som gratineras med ost. Går att ersätta med rökt skinka eller rökt kalkon samt omvänt.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter