Pastasallad med svamp, ärtor och bacon
En god, snabb och enkel pastasallad med gnocchi eller penne, champinjoner, bacon, ärtor och creme fraiche.
Sältan från bacon och de söta ärtorna passar bra ihop.
Tillagning
- Koka pastan i saltat vatten enligt paket. Förbered resten under tiden.
- Koka upp ärtorna i lite vatten i en kastrull eller mikro. Ställ åt sidan.
- Fräs baconbitarna i en panna. Häll av fettet efter ett tag. Stek dem knapriga i några minuter och ställ åt sidan.
- Skölj och tärna svampen.
- Skala och hacka lök samt vitlök.
- Lägg lök och vitlök i en kastrull och tillsätt olivolja och svamp. Fräs och rör då och då. Sätt på lock och svamparna vätskar sig.
- Strö över vetemjöl och rör om.
- Tillsätt grädden och rör om. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör i crème fraiche, soja och ev. tryffelolja. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj pastan kall.
- Hit kan du förbereda och ha allt i kylen. Innan det är dags att äta eller ta med pastasalladen så blandar du ihop den kalla pastan med svampsåsen, ärtorna och baconen i en stor skål eller bunke.
- Pastasalladen är klar att servera på fat eller bunke till buffé, middag, grill eller picknick.
Serveringsförslag
Pastasalladen är god till buffe, tillbehör till middag och grillat eller till picknick.
Tips
- Vill du inte ha i bacon så passar fläsk eller hackad soltorkad tomat för en vegetarisk variant.
- Förvara kylt.
- Överbliven pastasallad kan du ha i kylen.
- Bacon kan bytas mot pancetta eller kalkonbacon.
Uppskattat näringsvärde per portion: 521 kcal