Kokta bondbönor

Bondbönor är goda nykokta med olivolja, salt, svartpeppar samt vinäger eller i sallader, röror, grytor, salsor eller andra rätter som ex. bondbönsoppa. Bondbönorna kan också sparas i kylen eller frysas.

4 portioner kokta bondbönor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 800 gram hela bondbönor med skal och allt
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Bryt sönder bönskidorna och pilla ut bönorna samt lägg i en kastrull.
  2. Täck bönorna med vatten.
  3. Koka upp bönorna och koka i 10 minuter på medelvärme.
  4. Häll av bönorna i ett durkslag.
  5. Skölj dem gärna i kallt vatten eller lägg i en skål med vatten och is att kallna. Kyls bönorna så håller de den fina gröna färgen bättre.
  6. Skala bort den sista yttre hinnan runt bönorna. Sedan är bönorna klara att ätas, användas i matlagning, sparas i kyl eller frys till senare.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer