Muffins med äppel och kanel

Introduktion och förberedelse för att baka

Muffins eller cupcakes med äpple och kanel blir riktigt goda muffins. Smeten kan du också använda som grundsmet och smaksätta muffinsen som du vill till kakaomuffins, chokladmuffins, blåbärsmuffins, muffins med chokladbitar, bananmuffins osv. Du kan också ha på frosting eller topping samt godis och strössel.

16 muffins med äppel och kanel

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 16 stora muffinsformar i papper eller en stor muffinsformspanna (12 stora muffins)
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 äpple
  • 3 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • Muffinsglasyr frosting: 150 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk citron eller limejuice

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt mjukt smör, socker, ägg och mjölk och rör ihop till en smet.
  4. Skala ev. äpplena, kärna ur dem och tärna eller skiva dem. Blanda med socker och kanel.
  5. Fördela smeten i muffinsformar.
  6. Fördela äppelbitar och tryck ner i smeten.
  7. Grädda muffinsen i 25-30 minuter.
  8. Gör under tiden glasyr (så blir muffinsen cupcakes) om du gillar det. Blanda ihop ingredienserna. Stryk på frosting när muffinsarna svalnat.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.