Muffins med äppel och kanel
Introduktion och förberedelse för att baka
Muffins eller cupcakes med äpple och kanel blir riktigt goda muffins. Smeten kan du också använda som grundsmet och smaksätta muffinsen som du vill till kakaomuffins, chokladmuffins, blåbärsmuffins, muffins med chokladbitar, bananmuffins osv. Du kan också ha på frosting eller topping samt godis och strössel.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt mjukt smör, socker, ägg och mjölk och rör ihop till en smet.
- Skala ev. äpplena, kärna ur dem och tärna eller skiva dem. Blanda med socker och kanel.
- Fördela smeten i muffinsformar.
- Fördela äppelbitar och tryck ner i smeten.
- Grädda muffinsen i 25-30 minuter.
- Gör under tiden glasyr (så blir muffinsen cupcakes) om du gillar det. Blanda ihop ingredienserna. Stryk på frosting när muffinsarna svalnat.
Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal