Björnbärsmuffins

Björnbärsmuffins - muffins eller cupcakes med färska björnbär.

Du kan också ha på frosting eller topping på muffinsen samt godis och strössel. Då blir de mer lika amerikanska cupcakes. Blir också gott med blåbär.

Du behöver 16 stora muffinsformar i papper eller en stor muffinsformspanna.

16 björnbärsmuffins

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk, 3%
  • 2 dl färska björnbär
  • FROSTING: 150 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk citron eller limejuice

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt mjukt smör, socker, ägg och mjölk samt vispa ihop till en muffinssmet. Tips: du kan mikra smöret mjukt några sekunder i mikron.
  4. Fördela muffinssmeten i muffinsformar. Använder du en muffinsformpanna utan pappformar så smörj den innan med lite smör.
  5. Fördela och tryck ner färska björnbär i smeten i formarna.
  6. Grädda muffinsen i 25-30 minuter.
  7. Frosting till muffins: Blanda ihop färskost, florsocker och citron- eller limejuice till en bredbar röra. Fördela frostingen med en slickepott på kalla muffins.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-08

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.