Björnbärsmuffins
Björnbärsmuffins - muffins eller cupcakes med färska björnbär.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Tillsätt mjukt smör, socker, ägg och mjölk samt vispa ihop till en muffinssmet. Tips: du kan mikra smöret mjukt några sekunder i mikron.
- Fördela muffinssmeten i muffinsformar. Använder du en muffinsformpanna utan pappformar så smörj den innan med lite smör.
- Fördela och tryck ner färska björnbär i smeten i formarna.
- Grädda muffinsen i 25-30 minuter.
- Frosting till muffins: Blanda ihop färskost, florsocker och citron- eller limejuice till en bredbar röra. Fördela frostingen med en slickepott på kalla muffins.
Tips
- Valfritt är att ha på frosting eller topping på muffinsen samt godis och strössel. Då blir de mer lika amerikanska cupcakes.
- Blir också gott med blåbär.
- Du kan byta färska björnbär mot frysta björnbär. Tina och mosa ihop samt lägg i 1-2 tsk i mitten på smeten innan gräddning.
- Du behöver 16 stora muffinsformar i papper eller en stor muffinsformspanna.
Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal