Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins - baka muffins med blåbär - det är supergott. Frosting kan du också ha på.

12-16 blåbärsmuffins

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 16 muffinsformar i papper eller en muffinsformspanna (12 stora muffins)
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg, medelstora
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl eller ca 150 gram färska eller frysta blåbär
  • Muffinsglasyr frosting: 150 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk citron eller limejuice

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en muffinssmet.
  4. Tillsätt blåbär och rör om något varv.
  5. Fördela muffinssmeten i muffinsformar.
  6. Grädda blåbärsmuffinsen i 25-30 minuter.
  7. Gör under tiden glasyr om du gillar det genom att blanda alla ingredienser i en bunke. Stryk på glasyr när blåbärsmuffinsarna svalnat.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-03-13

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.