Kycklingfilé i ugn med grädde och parmesan
Kycklingfilé eller kycklingbröst som först brynts och sedan lagas färdigt i ugnen med gräddig krämig sås med smak av sambal oelek chili, spenat, vitlök, lök, basilika, riven parmesan och gratängost.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader. Börja med önskade tillbehör ex. pressad potatis, ris, råris, rostade rotfrukter, klyftpotatis eller annat.
- Värm en stekpanna och bryn kycklingfiléerna i olivolja på båda sidor. Salta och peppra.
- Skala och finhacka vitlök och gul lök samt tillsätt den.
- Tillsätt sambal oelek och fräs någon minut.
- Skölj spenat och tillsätt den tillsammans med basilika.
- Tillsätt grädde och riven parmesan. Koka upp och vänd runt.
- Lägg över kycklingen i en ugnsform. Ös över spenat och sås.
- Strö över gratängost och grädda kycklingen tills den fått färg ca 15 minuter högt upp i ugnen.
- Ta ut och servera med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
- En god, enkel men festlig rätt med kycklingfiléer som passar med pressad potatis, ris, råris, rostade rotfrukter, klyftpotatis osv.
- En sallad med tärnade tomater och avokado i olivolja och vinäger passar också till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 476 kcal