Kyckling i ugn med tomater

Introduktion och förberedelse

Kycklingfiléer - brynta och ugnsbakade på en bädd av ugnsrostade cocktailtomater, olivolja, rosmarin och basilika.

Serveringsförslag

Gott att servera som jag gjorde - här är receptet - med en kall Bea- och crème fraichesås samt sötpotatis, potatis och sallad. En kall enkel sås till på 2 dl crème fraiche smaksatt med 2 tsk torkad dragon och lite vinäger, salt och peppar.

Varianter

  • Gillar du vitlök kan du pressa över en klyfta när du rostar tomaterna.
  • Vidare kan du ringla över fin balsamvinäger innan servering.

4 portioner kyckling i ugn med tomater

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 tim 10 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé, 3-4 stycken filéer
  • 1,5 pkt cocktailtomater
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm rosmarin
  • 0,5 tsk torkad basilika eller några blad färsk
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skölj och dela tomater.
  3. Lägg tomaterna i en ugnsform och blanda med 3 msk olivolja, rosmarin, basilika samt salt och peppar.
  4. Sätt in tomaterna i en timme.
  5. Bryn kycklingbrösten i en msk olivolja. Salta och peppra dem.
  6. Lägg dem på tomaterna när de varit inne i 40 minuter och låt dem steka färdigt på låg värme i de resterande 20 minuterna.
  7. Ta ut och skär upp kycklingfiléerna i skivor mot köttfibrerna. Lägg tillbaka dem på tomaterna och servera dem i ugnsformen. Garnera ev. med mer grovt hackade blad basilika.
E-mail
Medel: 3.4 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 376 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-24