Kyckling i ugn med bacon

Kyckling i ugn med bacon, grädde och vårlök. Gott till är pressad potatis, pasta, gnocchi, råris eller klyftpotatis.
En grönsallad eller tomatsallad passar också till.
Salladslöken kan ersättas med en halv purjolök.

5 portioner kyckling i ugn med bacon

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 5 kycklingfiléer ca 750 gram
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 knippe salladslök
  • 1 pkt tärnad bacon 150 gram

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bryn bacon i en stekpanna.
  3. Förbered önskade tillbehör som ex. koka upp vatten till pasta.
  4. Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan.
  5. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan.
  6. Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna.
  7. Ta upp dem och lägg dem på en tallrik att svalna något.
  8. Skölj och strimla salladslöken.
  9. Skär kycklingen i grova skivor tvärs emot köttfibrerna. Lägg tillbaka kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter.
  10. Tillsätt grädden samt mjölken och strö över lök samt bacon.
  11. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 15 minuter tills grädden kokar och kycklingen är genomstekt.
  12. Servera kycklingen med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.7 (6 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer