Kyckling i ugn med bacon

Kyckling i ugn med bacon, grädde och salladslök. Gott till är pressad potatis, pasta, gnocchi, råris eller klyftpotatis.

En grönsallad eller tomatsallad passar också till.

Salladslöken kan ersättas med en halv purjolök eller två knipplökar.

5 portioner kyckling i ugn med bacon

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 5 kycklingfiléer ca 750 gram
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 6 salladslökar eller 2 knipplökar
  • 1 pkt tärnad bacon 150 gram

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bryn bacon i en stekpanna.
  3. Förbered önskade tillbehör som ex. koka upp vatten till pasta.
  4. Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan.
  5. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan.
  6. Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna.
  7. Ta upp dem och lägg dem på en tallrik att svalna något.
  8. Skölj och strimla löken.
  9. Skär kycklingen i grova skivor tvärs emot köttfibrerna. Lägg tillbaka kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter.
  10. Tillsätt grädden samt mjölken och strö över lök samt bacon.
  11. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 15 minuter tills grädden kokar och kycklingen är genomstekt.
  12. Servera kycklingen med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.3 (33 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.