Kyckling i ugn med bacon
Kyckling i ugn med bacon, grädde och salladslök. Lätt att laga och gott till vardagsmiddag eller helg.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Bryn bacon i en stekpanna.
- Förbered önskade tillbehör som ex. koka upp vatten till pasta.
- Lägg över bacon på en tallrik. Diska ur stekpannan.
- Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan.
- Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Bryn dem några minuter på båda sidorna.
- Ta upp dem och lägg dem på en tallrik att svalna något.
- Skölj och strimla löken.
- Skär kycklingen i grova skivor tvärs emot köttfibrerna. Lägg tillbaka kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter.
- Tillsätt grädden samt mjölken och strö över lök samt bacon.
- Sätt in kycklingen i ugnen i ca 15 minuter tills grädden kokar och kycklingen är genomstekt.
- Servera kycklingen med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
- Gott till är pressad potatis, pasta, gnocchi, råris, ris eller klyftpotatis.
- En grönsallad eller tomatsallad passar också till.
Varianter
- Salladslöken kan ersättas med 1/3 purjolök eller två knipplökar.
- Bacon kan bytas mot pancetta, kalkonbacon, rökt fläsk eller smulad ädelost om du gillar det.
- En liknande variant är att laga Flygande Jakob.
Uppskattat näringsvärde per portion: 356 kcal