Kycklingcurry på indiskt vis

Kycklingcurry med basmatiris. En kycklinggryta med curry med garam masala, zucchini och paprika. Servera med basmatiris, råris, quinoa eller helt vete. Jordnötter och russin är gott till.

Yoghurt (naturell) blandat med färsk hackad eller torkad mynta samt Naanbröd är gott till. Lassi kan man dricka till.

Om du vill kan du ha en burk creme fraiche eller 2,5 dl grädde på slutet och koka upp.

4 portioner kycklingcurry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé, kycklingfilé eller 750 gram styckade kycklingbitar med ben ex. kycklinglår
  • 3 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1 msk hackad ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk curry
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 msk tikka masala currypasta (valfritt)
  • 1 tsk garam masala
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 lime
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
  • 0,5 zucchini
  • 1 paprika, röd eller gul

Tillagning

  1. Skala och hacka lök, ingefära, pressa vitlök samt hacka chili.
  2. Skär kyckling, paprika och zucchini i grova bitar.
  3. Fräs allt i olja i en panna med höga kanter eller en kastrull.
  4. Tillsätt tikka masala pasta, garam masala och vetemjöl.
  5. Rör och häll på vatten samt tillsätt buljongtärning och lagerblad.
  6. Puttra i 25 minuter.
  7. Smaka av med salt, vitpeppar och limesaft. Klart att servera med basmatiris, råris, quinoa eller helt matvete. Jordnötter och russin är gott till. Yoghurt naturell blandat med färsk hackad eller torkad mynta samt Naanbröd passar också till currygrytan.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-02-28

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Vad passar att laga till Söndagsmiddag?

Bjud på Söndagsmiddag - här är mina bästa tips rätter som passar som klassisk söndagsstek, slottstek, stekt fläskkarré, ugnstekt kyckling, lammstek, varmrökt lax med mera. 

Läs mer

Frukost och brunch för lediga dagar

Vem gillar inte lediga helger och dagar med gott om tid för en riktig frukost? Här kommer tips och recept till frukost och brunch som kalljästa pannkakor, ägg och bacon, frukostbullar, fruktsallad, hemrostad granola med mera.

Läs mer