Kycklingcurry på indiskt vis

Kycklingcurry på indiskt vis med basmatiris. En kycklinggryta med curry och lite mer indiskt stuk med garam masala, zucchini och paprika.
Servera med basmatiris, råris, quinoa eller helt vete. Jordnötter och russin är gott till.
Yoghurt naturell blandat med färsk hackad eller torkad mynta samt Naanbröd är gott till. Lassi kan man dricka till.
Om du vill kan du ha en burk creme fraiche eller 2,5 dl grädde på slutet och koka upp.

4 portioner kycklingcurry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé, kycklingfilé eller 750 gram styckade kycklingbitar med ben ex. kycklinglår
  • 3 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1 msk hackad ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk curry
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 msk tikka masala currypasta (valfritt)
  • 1 tsk garam masala
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 lime
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
  • 0,5 zucchini
  • 1 paprika, röd eller gul

Tillagning

  1. Skala och hacka lök, ingefära, pressa vitlök samt hacka chili.
  2. Skär kyckling, paprika och zucchini i grova bitar.
  3. Fräs allt i olja i en panna med höga kanter eller en kastrull.
  4. Tillsätt tikka masala pasta, garam masala och vetemjöl.
  5. Rör och häll på vatten samt tillsätt buljongtärning och lagerblad.
  6. Puttra i 25 minuter.
  7. Smaka av med salt, vitpeppar och limesaft. Klart att servera med basmatiris, råris, quinoa eller helt matvete. Jordnötter och russin är gott till. Yoghurt naturell blandat med färsk hackad eller torkad mynta samt Naanbröd passar också till currygrytan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer