Kycklingcurry på indiskt vis

Kycklingcurry på indiskt vis med basmatiris. En kycklinggryta med curry och lite mer indiskt stuk med garam masala, zucchini och paprika.
Servera med basmatiris, råris, quinoa eller helt vete. Jordnötter och russin är gott till.
Yoghurt naturell blandat med färsk hackad eller torkad mynta samt Naanbröd är gott till. Lassi kan man dricka till.
Om du vill kan du ha en burk creme fraiche eller 2,5 dl grädde på slutet och koka upp.

4 portioner kycklingcurry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé, kycklingfilé eller 750 gram styckade kycklingbitar med ben ex. kycklinglår
  • 3 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1 msk hackad ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk curry
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 2 msk tikka masala currypasta (valfritt)
  • 1 tsk garam masala
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 lime
  • 1 lagerblad
  • salt och peppar
  • 0,5 zucchini
  • 1 paprika, röd eller gul

Tillagning

  1. Skala och hacka lök, ingefära, pressa vitlök samt hacka chili.
  2. Skär kyckling, paprika och zucchini i grova bitar.
  3. Fräs allt i olja i en panna med höga kanter eller en kastrull.
  4. Tillsätt tikka masala pasta, garam masala och vetemjöl.
  5. Rör och häll på vatten samt tillsätt buljongtärning och lagerblad.
  6. Puttra i 25 minuter.
  7. Smaka av med salt, vitpeppar och limesaft. Klart att servera med basmatiris, råris, quinoa eller helt matvete. Jordnötter och russin är gott till. Yoghurt naturell blandat med färsk hackad eller torkad mynta samt Naanbröd passar också till currygrytan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer