Massaman Thai kycklingcurry

Massaman Thai kycklingcurry en currygryta med kyckling, kokosmjölk, potatis, currypasta, jordnötter, morot och broccoli. Gott med jasminris.

4 portioner Massaman Thai kycklingcurry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram kycklingfilé eller urbenat kycklinglår
  • 800 gram kokosmjölk, 2 burkar
  • 6 msk Massaman currypasta
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk tamarindsås
  • 1,5 msk socker, gärna palmsocker
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 huvud broccoli
  • 2 dl jordnötter
  • 3 dl vatten plus en tärning kycklingbuljong

Tillagning

  1. Förbered ingredienser i skålar: skär kycklingen i tärningar ca 2x3 cm. Skala potatis och skär i tärningar ca 2x2 cm. Skala morötter och dela på längden samt skär i 2 cm bitar. Skölj och skär av stammen på broccolin samt skala den. Skär stammen i grova bitar. Skär resten i buketter.
  2. Rosta under tiden jordnötter ljust bruna i en stekpanna och sätt åt sidan.
  3. Koka en burk kokosmjölk i en wok eller kastrull i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt Massaman currypasta och rör ut den samt koka några minuter.
  5. Tillsätt kyckling och potatis och rör om.
  6. Tillsätt fisksås, tamarind och socker under omrörning.
  7. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärning. Koka upp.
  8. Tillsätt morötter, broccolistjälkar samt resten av kokosmjölken och låt koka på låg värme i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Rör då och då.
  9. Smaka av med salt, currypasta och socker. Späd ev. med lite mer vatten för tunnare sås eller red med maizena utrört i vatten för en tjockare sås.
  10. Strö över de rostade jordnötterna vid servering samt garnera gärna med färsk koriander. Servera med jasminris.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer