Massaman Thai kycklingcurry
Massaman Thai kycklingcurry är en currygryta med kyckling, kokosmjölk, potatis, currypasta, jordnötter, morot och broccoli.
Tillagning
- Förbered ingredienser i skålar: skär kycklingen i tärningar ca 2x3 cm. Skala potatis och skär i tärningar ca 2x2 cm. Skala morötter och dela på längden samt skär i 2 cm bitar. Skölj och skär av stammen på broccolin samt skala den. Skär stammen i grova bitar. Skär resten i buketter.
- Rosta under tiden jordnötter ljust bruna i en stekpanna och sätt åt sidan.
- Koka upp ca 2 dl kokosmjölk i en wok eller kastrull.
- Tillsätt Massaman currypasta och rör ut den samt koka/fräs under omrörning några minuter för att få ut smak av currypastan.
- Tillsätt kyckling och potatis och rör om. Koka upp.
- Tillsätt fisksås, tamarind och socker under omrörning.
- Tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärning. Rör om och koka upp.
- Tillsätt morötter, broccolistjälkar samt resten av kokosmjölken och låt koka på låg värme i ca 15 minuter tills potatisen är mjuk. Rör då och då.
- Vänd i resten av broccolin när det är fem minuter kvar. Koka mjuka.
- Smaka av med salt, currypasta och socker. Späd ev. med lite mer vatten för tunnare sås eller red med ljus maizenaredning för en tjockare sås.
- Strö över de rostade jordnötterna vid servering samt garnera gärna med färsk koriander. Servera med jasminris.
Serveringsförslag
Gott med jasminris till.
Vegetarisk variant
Du kan även laga en vegetarisk massaman med tofu utan kyckling.
Uppskattat näringsvärde per portion: 521 kcal