Massaman Thai kycklingcurry

Massaman Thai kycklingcurry en currygryta med kyckling, kokosmjölk, potatis, currypasta, jordnötter, morot och broccoli. Gott med jasminris.

4 portioner Massaman Thai kycklingcurry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram kycklingfilé eller urbenat kycklinglår
  • 800 gram kokosmjölk, 2 burkar
  • 6 msk Massaman currypasta
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk tamarindsås
  • 1,5 msk socker, gärna palmsocker
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 huvud broccoli
  • 2 dl jordnötter
  • 3 dl vatten plus en tärning kycklingbuljong

Tillagning

  1. Förbered ingredienser i skålar: skär kycklingen i tärningar ca 2x3 cm. Skala potatis och skär i tärningar ca 2x2 cm. Skala morötter och dela på längden samt skär i 2 cm bitar. Skölj och skär av stammen på broccolin samt skala den. Skär stammen i grova bitar. Skär resten i buketter.
  2. Rosta under tiden jordnötter ljust bruna i en stekpanna och sätt åt sidan.
  3. Koka en burk kokosmjölk i en wok eller kastrull i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt Massaman currypasta och rör ut den samt koka några minuter.
  5. Tillsätt kyckling och potatis och rör om.
  6. Tillsätt fisksås, tamarind och socker under omrörning.
  7. Tillsätt vatten och grönsaksbuljongtärning. Koka upp.
  8. Tillsätt morötter, broccolistjälkar samt resten av kokosmjölken och låt koka på låg värme i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Rör då och då.
  9. Smaka av med salt, currypasta och socker. Späd ev. med lite mer vatten för tunnare sås eller red med maizena utrört i vatten för en tjockare sås.
  10. Strö över de rostade jordnötterna vid servering samt garnera gärna med färsk koriander. Servera med jasminris.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer