Bulgursallad med gröna sojabönor

Introduktion och förberedelse

Bulgursallad med sojabönor är ett snabbt och nyttigt tillbehör. Kokt bulgur som blandas med nyttiga gröna sojabönor - edamame - och god smaksättning.

Gröna sojabönor som också kallas Edamame finns frysta och är mycket goda. De är förkokta och klara att ätas - de behövs ej kokas bara värmas upp med bulguren.

Serveringsförslag

Gott till det mesta som tillbehör samt som grönsaksrätt på buffé osv.

Varianter

  • Fräs med fler eller andra grönsaker som tärnad zucchini, rödlök, vitlök, vitkål, stjälkselleri, grönkål, tärnad morot.
  • Vidare passar hackad bladpersilja, tärnad tomat, citronsaft, babyspenat, råriven morot, råriven rotselleri, granatäpple och tärnat äpple också bra i bulgursalladen.

2 portioner bulgursallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 dl bulgur, okokt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm salt
  • 2 dl vatten
  • 0,5 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl gröna sojabönor, frysta
  • 2 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Koka bulgur i vattnet i tio minuter. Häll av i durkslag.
  2. Skölj paprika och skär den i små tärningar.
  3. Fräs i olivolja i fem minuter i en stekpanna.
  4. Tillsätt chiliflakes, bönor och kokt bulgur. Blanda runt och låt bli varmt någon minut. Smaka av med salt.
  5. Kan serveras varm eller kall. Garnera ev. med hackad persilja.
E-mail
Medel: 4 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 164 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-05-28