Bulgursallad med gröna sojabönor

Bulgursallad med sojabönor är ett snabbt och nyttigt tillbehör till det mesta. Koka bulgur och blanda med nyttiga gröna sojabönor. Gott till det mesta som tillbehör samt som grönsaksrätt på buffé osv. Vegan och vegetarisk.

Gröna sojabönor finns frysta och är mycket goda. De är förkokta och klara att ätas - de behövs ej kokas bara värmas upp med bulguren.

Variera bulgursalladen:

  • Fräs med fler eller andra grönsaker som tärnad zucchini, rödlök, vitlök, vitkål, stjälkselleri, grönkål, tärnad morot.
  • Vidare passar hackad bladpersilja, tärnad tomat, citronsaft, babyspenat, råriven morot, råriven rotselleri, granatäpple och tärnat äpple också bra i bulgursalladen.

2 portioner bulgursallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 dl bulgur
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm salt
  • 2 dl vatten
  • 0,5 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl gröna sojabönor, frysta
  • 2 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Koka bulgur i vattnet i tio minuter. Häll av i durkslag.
  2. Skölj paprika och skär den i små tärningar.
  3. Fräs i olivolja i fem minuter i en stekpanna.
  4. Tillsätt chiliflakes, bönor och kokt bulgur. Blanda runt och låt bli varmt någon minut. Smaka av med salt.
  5. Kan serveras varm eller kall. Garnera ev. med hackad persilja.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.