Bulgursallad med gröna sojabönor
Bulgursallad med sojabönor är ett snabbt och nyttigt tillbehör. Kokt bulgur som blandas med nyttiga gröna sojabönor - edamame - och god smaksättning.
Gröna sojabönor som också kallas Edamame finns frysta och är mycket goda. De är förkokta och klara att ätas - de behövs ej kokas bara värmas upp med bulguren.
Tillagning
- Koka bulgur i vattnet i tio minuter. Häll av i durkslag.
- Skölj paprika och skär den i små tärningar.
- Fräs i olivolja i fem minuter i en stekpanna.
- Tillsätt chiliflakes, bönor och kokt bulgur. Blanda runt och låt bli varmt någon minut. Smaka av med salt.
- Kan serveras varm eller kall. Garnera ev. med hackad persilja.
Serveringsförslag
Gott till det mesta som tillbehör samt som grönsaksrätt på buffé osv.
Varianter
- Fräs med fler eller andra grönsaker som tärnad zucchini, rödlök, vitlök, vitkål, stjälkselleri, grönkål, tärnad morot.
- Vidare passar hackad bladpersilja, tärnad tomat, citronsaft, babyspenat, råriven morot, råriven rotselleri, granatäpple och tärnat äpple också bra i bulgursalladen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 164 kcal