Bulgursallad med gröna sojabönor

Bulgursallad med sojabönor är ett snabbt och nyttigt tillbehör. Kokt bulgur som blandas med nyttiga gröna sojabönor - edamame - och god smaksättning.

Gröna sojabönor som också kallas Edamame finns frysta och är mycket goda. De är förkokta och klara att ätas - de behövs ej kokas bara värmas upp med bulguren.

2 portioner bulgursallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 dl bulgur, okokt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm salt
  • 2 dl vatten
  • 0,5 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl gröna sojabönor, frysta
  • 2 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Koka bulgur i vattnet i tio minuter. Häll av i durkslag.
  2. Skölj paprika och skär den i små tärningar.
  3. Fräs i olivolja i fem minuter i en stekpanna.
  4. Tillsätt chiliflakes, bönor och kokt bulgur. Blanda runt och låt bli varmt någon minut. Smaka av med salt.
  5. Kan serveras varm eller kall. Garnera ev. med hackad persilja.

Serveringsförslag

Gott till det mesta som tillbehör samt som grönsaksrätt på buffé osv.

Varianter

  • Fräs med fler eller andra grönsaker som tärnad zucchini, rödlök, vitlök, vitkål, stjälkselleri, grönkål, tärnad morot.
  • Vidare passar hackad bladpersilja, tärnad tomat, citronsaft, babyspenat, råriven morot, råriven rotselleri, granatäpple och tärnat äpple också bra i bulgursalladen.
E-mail
Medel: 3.6 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 164 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-05-28