Bulgursallad med gröna sojabönor

Bulgursallad med sojabönor är ett snabbt och nyttigt tillbehör till det mesta. Koka bulgur och blanda med nyttiga gröna sojabönor. Gott till det mesta som tillbehör samt som grönsaksrätt på buffé osv. Veganskt och vegetariskt. 

Gröna sojabönor finns frysta och är mycket goda. De är förkokta och klara att ätas - de behövs ej kokas bara värmas upp med bulguren. 

Varianter: du kan variera salladen och fräsa med fler eller andra grönsaker som tärnad zucchini, rödlök, vitlök, vitkål, stjälkselleri, grönkål, tärnad morot. Vidare passar hackad bladpersilja, tärnad tomat, citronsaft, babyspenat, råriven morot, råriven rotselleri, granatäpple och tärnat äpple också bra i bulgursalladen. 

2 portioner bulgursallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 dl bulgur
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm salt
  • 2 dl vatten
  • 0,5 röd paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl gröna sojabönor, frysta
  • 2 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Koka bulgur i vattnet i tio minuter. Häll av i durkslag.
  2. Skölj paprika och skär den i små tärningar.
  3. Fräs i olivolja i fem minuter i en stekpanna.
  4. Tillsätt chiliflakes, bönor och kokt bulgur. Blanda runt och låt bli varmt någon minut. Smaka av med salt.
  5. Kan serveras varm eller kall. Garnera ev. med hackad persilja.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer