Hemgjord senap med senapspulver

Introduktion och förberedelse

En god, stark, ljus, slät och snabb senap med senapspulver som passar till julskinkan, skinkmackor och till grillkorv med mera,

Senapen är stark i början och tappar sedan i styrka. Håller sig i kylen flera månader.

Senapspulver som ex. Colmans är gjort på gula senapsfrön - så nedan recept blir en gul senap.

Varianter

  • Du kan också göra hemlagad senap om du köper mörkare senapspulver med både bruna och gula senapsfrön som ger en mörkare hemgjord senap.
  • Vill du ha en sötare senap så kan du blanda i mer socker till en sötstark senap.

ca 2 dl hemgjord senap med senapspulver

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 0,75 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk socker, florsocker, honung, råsocker eller farinsocker
  • 1,5 dl senapspulver
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk matolja som solrosolja

Tillagning

  1. Koka upp vattnet med vinäger, salt och socker. Rör så att sockret löst sig.
  2. Blanda senapspulver och mjöl i en skål och rör ner det varma vattnet till en jämn och fin senap.
  3. Låt stå minst 10 minuter att svälla till sig.
  4. Rör ner olja droppvis.
  5. Förvara i burk med lock i kylen.
E-mail
Medel: 3.7 (64 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 35 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-12-22