Hemgjord senap med senapspulver
Introduktion och förberedelse
En god, stark, ljus, slät och snabb senap med senapspulver som passar till julskinkan, skinkmackor och till grillkorv med mera,
Senapen är stark i början och tappar sedan i styrka. Håller sig i kylen flera månader.
Senapspulver som ex. Colmans är gjort på gula senapsfrön - så nedan recept blir en gul senap.
Varianter
- Du kan också göra hemlagad senap om du köper mörkare senapspulver med både bruna och gula senapsfrön som ger en mörkare hemgjord senap.
- Vill du ha en sötare senap så kan du blanda i mer socker till en sötstark senap.
Tillagning
- Koka upp vattnet med vinäger, salt och socker. Rör så att sockret löst sig.
- Blanda senapspulver och mjöl i en skål och rör ner det varma vattnet till en jämn och fin senap.
- Låt stå minst 10 minuter att svälla till sig.
- Rör ner olja droppvis.
- Förvara i burk med lock i kylen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 35 kcal