Hemgjord senap med senapspulver
En stark, söt och lättlagad senap med senapspulver.
Tillagning
- Koka upp vatten.
- Blanda senapspulver och mjöl i en skål och tillsätt hett vatten. Rör ut till en jämn blandning.
- Låt stå 20 minuter.
- Tillsätt olja, vinäger, salt, socker, citronsyra, ättika och olja. Rör ihop till en jämn senap.
- Låt stå i kylen minst 1 dag att mogna i smaken.
- Förvara i burk med lock i kylen.
Serveringsförslag
Passar till julskinkan, skinkmackor, grillkorv med mera.
Framförhållning
Låt stå några dagar i kylen att mogna i smaken. Senapen är stark i början och tappar sedan i styrka. Håller sig i kylen någon månad. Kan även frysas in.
Varianter
- Senapspulver som ex. Colmans är gjort på gula senapsfrön - så nedan recept blir en gul senap. Du kan också göra senap med mörkare senapspulver med både bruna och gula senapsfrön.
- Någon tsk torkad dragon är gott i senapen.
- Man kan byta allt eller hälften av vattnet mot konjak, rom eller whiskey.
- Vill du ha en ännu sötare senap så kan du blanda senapspulver med florsocker till en mycket söt och stark senap.
Uppskattat näringsvärde per portion: 35 kcal