Isterband med två enkla såser

Isterband med två enkla kalla såser - en senapssås och en dillsås. Vidare med kokta små potatisar, grön sparris, tomater samt inlagda rödbetor.

Ett alternativ till den klassiska stuvade potatisen är att röra ihop två kalla såser av gräddfil och crème fraiche som du smaksätter med hackad dill och en med grovkornig senap. Lättare, enklare och snabbare att laga om inte vill laga stuvad potatis till isterbanden.

Alternativ är att bara ha kokt potatis samt en grönsallad till isberbanden förutom såserna och rödbetorna förstås. Eller ha någon annan kokt grönsak som broccoli, blomkål, morot, sockerärtor, gröna ärtor, gröna bönor osv.

4 portioner isterband

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram isterband, rökt eller orökt
  • 20 gram fryst hackad dill
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl grovkornig senap
  • 800 gram delikatesspotatis eller färskpotatis
  • 300 gram grön sparris
  • 250 gram cocktailtomater
  • 2 gula tomater
  • 2 msk hackad gräslök att garnera med
  • Tillbehör: 16 skivor inlagda rödbetor

Tillagning

  1. Putsa och skär bort fula delar på potatisen. Koka den mjuk i 20-25 minuter.
  2. Skär isterband i två delar. Dela dem på längden.
  3. Stek dem på båda sidor i en stekpanna så att de får färg på medelvärme.
  4. Skölj sparris och tomater.
  5. Skär ett nytt snitt i botten på sparrisen och dela sedan i 2 cm bitar. Koka dem mjuka i lite vatten.
  6. Häll av och blanda i en tsk smör och ett halvt kryddmått salt.
  7. Skär tomater i halvor eller klyftor.
  8. Blanda gräddfilen med dill samt crème fraiche med senapen till två såser. Smaka av såserna med salt och peppar samt ev. lite citronsaft.
  9. Häll av potatis och blanda med sparris och tomater.
  10. Servera de stekta isterbanden med potatis, sparris och tomater samt såserna och rödbetorna. Garnera ev. med hackad gräslök.
E-mail
Inga röster än

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer