Råstekta rotsaker med rödbetor
Råstek goda rotsaker som kålrot, potatis samt rödbetor med lök. Prisvärt, gott samt nyttigt.
Tillagning
- Skala rotfrukterna och skär dem i ca 1x1 cm tärningar. Skölj dem i durkslag och torka av dem med lite hushållspapper.
- Värm en non-stick stekpanna med lock och tillsätt olja eller smör.
- Stek rotfrukterna i 10 minuter under lock. Vänd då och då.
- Skala och hacka under tiden löken fint.
- Tillsätt löken och ta bort locket.
- Stek i 10 minuter ytterligare.
- Smaka och kontrollera så att de är mjuka. Stek annars några minuter till på låg värme. Smaka även av med salt och peppar.
- Klart att servera till det du önskar. Garnera gärna med hackad persilja.
Serveringsförslag
- Ett gott grönsak- och potatistillbehör till det mesta och passar både vardags och till fest.
- Blir enkel lunch eller middag med stekt korv, kyckling, lax, halloumi, vegobiffar, köttfärsbiffar med mera.
- Vill du ha en sås till så kan du blanda grekisk yoghurt med någon tsk pressad lime, tsk honung, salt och peppar och servera till.
- Stek till lite tärnad korv, salsiccia, tärnade rester på kött eller halloumi så får du en god pytt.
- Garnera gärna med hackad persilja.
Varianter
- Andra goda rotfrukter att råstekta är palsternacka, pumpa, rotselleri, persiljerot, gulbeta och kålrabbi.
- Vill du inte ha den rödfärgade rotfrukter så byt ut rödbetorna mot ex. palsternacka.
Uppskattat näringsvärde per portion: 236 kcal