Italienska tilltugg antipasti

Ett förslag på italienska tilltugg sk antipasti. Goda innan maten med ett glas vin, öl eller drink. Självklart kan du variera tilltuggen med andra delikatesser som oliver, parmaskinka, grissinis, inlagda kronärtskockor, soltorkade tomater, parmesanflarn, crostinis med tapenad eller pesto, grillad paprika, fetaost i tärningar, cocktailtomater med mozzarellatärningar på tandpetare, gurka och morötter i stavar, blekselleri samt pistachnötter.

Funkar med annan lufttorkad skinka som prosciutto eller cullatello också. 

4 portioner italienska tilltugg antipasti

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 100 gram parmesan i bit
  • 1 dl valnötter
  • 100 gram fin salami
  • Getostsnittar: 50 gram getost
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Skär upp salami skivor eller tärningar. Lägg upp på ett fat.
  2. Rosta valnötterna i en stekpanna några minuter. Lägg upp en skål och salta dem ev. med flingsalt. Servera vid sidan eller på fatet.
  3. Lägg upp en bit parmesan på fatet.
  4. Lägg ev. upp andra goda delikatesser du gillar som tilltugg på samma fat eller vid sidan.
  5. Getostsnittar: sätt ugnen 225 grader.
  6. Häll upp olivolja på en tallrik.
  7. Skär varje brödskiva i 4 trianglar.
  8. Doppa dem i olivoljan.
  9. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på ett ugnsgaller.
  10. Fördela en liten skiva getost på varje brödtringel.
  11. Grädda getostsnittarna i fem minuter tills de fått fin färg och osten smält något. Akta så de inte bränns.
  12. Ta ut getostsnittarna och servera dem varma med övriga tilltugg.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer