Italienska tilltugg antipasti

Ett förslag på italienska tilltugg sk antipasti. Goda innan maten med ett glas vin, öl eller drink.
Självklart kan du variera tilltuggen med andra delikatesser som oliver, parmaskinka, grissinis, inlagda kronärtskockor, soltorkade tomater, parmesanflarn, crostinis med tapenad eller pesto, grillad paprika, fetaost i tärningar, cocktailtomater med mozzarellatärningar på tandpetare, gurka och morötter i stavar, blekselleri samt pistachnötter.

4 portioner italienska tilltugg antipasti

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 100 gram parmesan i bit
  • 1 dl valnötter
  • 100 gram fin salami
  • Getostsnittar: 50 gram getost
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Skär upp salami skivor eller tärningar. Lägg upp på ett fat.
  2. Rosta valnötterna i en stekpanna några minuter. Lägg upp en skål och salta dem ev. med flingsalt. Servera vid sidan eller på fatet.
  3. Lägg upp en bit parmesan på fatet.
  4. Lägg ev. upp andra goda delikatesser du gillar som tilltugg på samma fat eller vid sidan.
  5. Getostsnittar: sätt ugnen 225 grader.
  6. Häll upp olivolja på en tallrik.
  7. Skär varje brödskiva i 4 trianglar.
  8. Doppa dem i olivoljan.
  9. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper på ett ugnsgaller.
  10. Fördela en liten skiva getost på varje brödtringel.
  11. Grädda getostsnittarna i fem minuter tills de fått fin färg och osten smält något. Akta så de inte bränns.
  12. Ta ut getostsnittarna och servera dem varma med övriga tilltugg.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer