Bellini

Introduktion och förberedelse

En cocktail prosecco smaksatt med persikolikör. Frisk och lyxig bubblande cocktail. Serveras i champagneglas eller flöjtglas.

Orginalet är från Italien och döpt av en bartender i Venedig efter konstnären Bellini då färgen på drinken var samma orange-rosa som en toga-dräkt på en av Bellinis målningar.

Varianter

  • Istället för prosecco kan du ta annat mousserande halvtorrt vitt vin som Champagne, Sekt, Cava eller Cremant de Bourgogne.
  • Kan också blandas med annan frukt- eller bärlikör ex. jordgubbslikör, apelsinlikör eller valfri sort.
  • Eller byta persikolikör mot persikopuré.
  • Alkoholfri variant gör du med persikosaft eller persikopuré istället för likör och alkoholfri cider eller alkoholfritt mousserande vitt vin.

1 glas Bellini

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 3 cl persikolikör, kyld
  • 1,5 dl prosecco, kyld

Tillagning

  1. Häll i likör och fyll upp med prosecco.
  2. Garnera eventuellt med en klyfta persika, skivad jordgubbe eller bär/frukt efter likör.
E-mail
Medel: 4.4 (22 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 106 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-15

Tillbehör och liknande recept:

Blanda drinkar och cocktails som ett proffs

Bli bartender för en kväll Ingredienser och annat du behöver för att göra en Zombie cocktail. Planera...

Bästa snittarna och plockmaten till minglet

Tips på snittar, aptitretare och plockmat till matiga småmackor, smörgåsar och sandwichs till the och...

Tilltugg till cocktailparty

Tilltugg till cocktailfesten. Recept och tips. Om konsten att mingla, dricka drinkar och äta snittar...