Bellini

Introduktion och förberedelse

En cocktail prosecco smaksatt med persikolikör. Frisk och lyxig bubblande cocktail. Serveras i champagneglas eller flöjtglas.

Kan också blandas med annan frukt- eller bärlikör ex. jordgubbslikör, apelsinlikör eller valfri sort.

Orginalet är från Italien och döpt av en bartender i Venedig efter konstnären Bellini då färgen på drinken var samma orange-rosa som en toga-dräkt på en av Bellinis målningar.

Istället för prosecco kan du ta annat mousserande halvtorrt vitt vin.

Alkoholfri variant gör du med persikosaft istället för likör och alkoholfri cider eller alkoholfritt mousserande vitt vin.

1 glas Bellini

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 3 cl persikolikör, kyld
  • 1,5 dl prosecco, kyld

Tillagning

  1. Häll i likör och fyll upp med prosecco.
  2. Garnera eventuellt med en klyfta persika, skivad jordgubbe eller bär/frukt efter likör.
E-mail
Medel: 4 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 106 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.