Bellini

En cocktail prosecco smaksatt med persikolikör. Frisk och lyxig bubblande cocktail. Serveras i champagneglas eller flöjtglas.

Kan också blandas med annan frukt- eller bärlikör ex. jordgubbslikör, apelsinlikör eller valfri sort.

Orginalet är från Italien och döpt av en bartender i Venedig efter konstnären Bellini då färgen på drinken var samma orange-rosa som en toga-dräkt på en av Bellinis målningar.

Istället för prosecco kan du ta annat mousserande halvtorrt vitt vin.

Alkoholfri variant gör du med persikosaft istället för likör och alkoholfri cider eller alkoholfritt mousserande vitt vin.

1 glas Bellini

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 3 cl persikolikör, kyld
  • 1,5 dl prosecco, kyld

Tillagning

  1. Häll i likör och fyll upp med prosecco.
  2. Garnera eventuellt med en klyfta persika, skivad jordgubbe eller bär/frukt efter likör.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Läs mer om mig.