Bellini

En cocktail prosecco smaksatt med persikolikör. Frisk och lyxig bubblande cocktail. Serveras i champagneglas eller flöjtglas.

Kan också blandas med annan frukt- eller bärlikör ex. jordgubbslikör, apelsinlikör eller valfri sort.

Orginalet är från Italien och döpt av en bartender i Venedig efter konstnären Bellini då färgen på drinken var samma orange-rosa som en toga-dräkt på en av Bellinis målningar.

Istället för prosecco kan du ta annat mousserande halvtorrt vitt vin.

Alkoholfri variant gör du med persikosaft istället för likör och alkoholfri cider eller alkoholfritt mousserande vitt vin.

1 glas Bellini

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 3 cl persikolikör, kyld
  • 1,5 dl prosecco, kyld

Tillagning

  1. Häll i likör och fyll upp med prosecco.
  2. Garnera eventuellt med en klyfta persika, skivad jordgubbe eller bär/frukt efter likör.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer