Bellini

En cocktail med champagne smaksatt med persikolikör. Frisk och lyxig champagnecocktail. Serveras i champagneglas.

Kan också blandas med annan frukt- eller bärlikör ex. jordgubbslikör, apelsinlikör eller valfri sort. Istället för champagne kan du ta ett mousserande vin ex. Cava eller Cremant de Bourgogne. Vidare kan man ta cider från Normandie.

Alkoholfri variant gör du med saft istället för likör och alkoholfri cider istället för champagne.
 

1 glas Bellini

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 3 cl persikolikör
  • 1,5 dl champagne eller mousserande vin

Tillagning

  1. Häll i likör och fyll upp med champagne.
  2. Garnera eventuellt med en klyfta persika, skivad jordgubbe eller bär/frukt efter likör.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer