Bellini
En cocktail prosecco smaksatt med persikolikör. Frisk och lyxig bubblande cocktail. Serveras i champagneglas eller flöjtglas.
Orginalet är från Italien och döpt av en bartender i Venedig efter konstnären Bellini då färgen på drinken var samma orange-rosa som en toga-dräkt på en av Bellinis målningar.
Tillagning
- Häll i likör och fyll upp med prosecco.
- Garnera eventuellt med en klyfta persika, skivad jordgubbe eller bär/frukt efter likör.
Varianter
- Istället för prosecco kan du ta annat mousserande halvtorrt vitt vin som Champagne, Sekt, Cava eller Cremant de Bourgogne.
- Kan också blandas med annan frukt- eller bärlikör ex. jordgubbslikör, apelsinlikör eller valfri sort.
- Eller byta persikolikör mot persikopuré.
- Alkoholfri variant gör du med persikosaft eller persikopuré istället för likör och alkoholfri cider eller alkoholfritt mousserande vitt vin.
Uppskattat näringsvärde per portion: 106 kcal