Bål med champagne, bröllopsbål, festbål

Introduktion och förberedelse

Bål med champagne, bröllopsbål eller festbål. Lyxigt, enkelt och omtyckt bål med äkta Champagne.

Istället för Champagne kan du ta spansk Cava; fransk Cremant de Bourgogne; sparkling dry wine från Australien; USA eller Sydafrika; italienskt prosecco eller spumante brut; tysk Sekt trocken eller annat mousserande torrt vin eller bubbel.

ca 25 champagneglas med bål

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 10 sockerbitar
  • 2 dl god konjak
  • 2 dl apelsinlikör som Grand Marnier eller hemgjord
  • 0,5 liter färska jordgubbar eller gröna vindruvor utan kärnor
  • 3 flaskor sodavatten (á 33 cl)
  • 6 flaskor torr champagne (á 75 cl) eller annat torrt mousserande vin från Norra Italien, Australien, Californien, Sydafrika eller cava från Spanien.

Tillagning

  1. Kyl sodavatten och champagne eller mousserande vin.
  2. Blanda socker med konjak och apelsinlikören.
  3. Skölj och rensa bär. Skiva gärna jordgubbar och dela vindruvor.
  4. Blanda alla ingredienser till bålen i en stor skål, gärna en fin om du ska servera gästerna ur skålen. Annars kan du hälla upp bålen i champagneglasen någon minut innan gästerna kommer och servera från bricka.
  5. Ha gärna i lite hel is om du serverar bålen ur skålen. Annars kan du ha lite krossad is i varje glas om du serverar glasvis.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept