Parmesanflarn

Introduktion och förberedelse

Parmesanflarn eller parmesanchips i ugnen. Riv parmesan och baka i ugnen så blir de knapriga ostflarn.

Passar att garnera fiskrätter, skaldjurspasta, hummer, kräftor, tilltugg, sallader eller bara servera som snacks.

Istället för parmesan kan du köpa Grano Padano som är lite billigare men samma stil.

Man kan också strö ut osten i en stor rundel eller rektangel och grädda. Bryt sedan i grova bitar när osten svalnat.

Smidigt att laga på rester eller slattar av parmesanost.

Varianter

Med solrosfrön eller pumpafrön. Strö över frön på den rivna osten innan du gräddar flarnen. Räkna någon tsk per flarn.

ca 15 parmesanflarn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram parmesanost eller grano padano

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Riv grovt eller hyvla parmesanosten.
  3. Lägg ut högar och bred ut osten i ca någon dm stora cirklarpå bakplåtspapper.
  4. Grädda parmesanflarnen i ca 5 minuter tills de smält ut och fått fin svagt ljus brun färg.
  5. Ta ut och låt ostflarnen svalna.
  6. När de svalnat så stelnar de och kan är färdiga att serveras.
E-mail
Medel: 3.7 (17 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-13

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.