Parmesanflarn
Parmesanflarn eller parmesanchips i ugnen. Riv parmesan och baka i ugnen så blir de knapriga ostflarn.
Smidigt att laga på rester eller slattar av parmesanost.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Riv grovt eller hyvla parmesanosten.
- Lägg ut högar och bred ut osten i ca någon dm stora cirklarpå bakplåtspapper.
- Grädda parmesanflarnen i ca 5 minuter tills de smält ut och fått fin svagt ljus brun färg.
- Ta ut och låt ostflarnen svalna.
- När de svalnat så stelnar de och kan är färdiga att serveras.
Serveringsförslag
Passar att garnera fiskrätter, skaldjurspasta, hummer, kräftor, tilltugg, sallader eller bara servera som snacks.
Varianter
- Istället för parmesan kan du köpa Grano Padano som är lite billigare men samma stil.
- Man kan också strö ut osten i en stor rundel eller rektangel och grädda. Bryt sedan i grova bitar när osten svalnat.
- Med solrosfrön eller pumpafrön. Strö över frön på den rivna osten innan du gräddar flarnen. Räkna någon tsk per flarn.
Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal