Tomatsallad Caprese

Klassisk Italiensk tomatsallad. Desto finare ingredienser desto godare blir tomatsalladen.
Ex. mogna bifftomater, fin olivolja, lagrad vinäger och äkta mozzarella, nymald svartpeppar samt färsk basilika ger en mycket god tomatsallad.

Välj tomat efter tycke ex. kvisttomater, bifftomater eller cocktailtomater. Gärna kravmärkta.

4 portioner tomatsallad Caprese

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 300 gram tomater
  • 2 mozzarellaostar i lag
  • 0,5 dl fin olivolja
  • 3 msk röd lagrad vinäger
  • 10 blad färsk basilika
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 krm flingsalt

Tillagning

  1. Skölj tomaterna. Skär ev. bort blomfästet.
  2. Skiva tomater och mozzarellaost. Varva på ett fat.
  3. Häll över olivolja och vinäger.
  4. Lägg över basilikablad.
  5. Mal över svartpeppar samt strö över flingsalt.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Grilla egna hamburgare

Massor med recept på hemgjorda hamburgare. Tips på hur du grillar eller lagar dem så de blir är saftiga och goda. Vilka tillbehör passar till? Baka egna hamburgerbröd, gör egen dressing och fritera hemmagjorda pommes. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer