Persiljesmör

Introduktion och förberedelse för tillagning

Ett kryddsmör eller aromsmör med hackad persilja samt en touch av vitlök. Gott till råbiff, grillat, stekt sill, ugnstekt lax mm. Råstekt potatis, klyftpotatis, kokt potatis eller rostade rotfrukter passar till. Du kan använda blad- eller kruspersilja.

Prova att svänga runt nykokta små nypotatisar i persiljesmör och smaka av med salt och vitpeppar.

4 portioner persiljesmör

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 1 dl finhackad hackad persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm salt
  • 1 ark smörpapper

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Skölj persiljan nog i en stor bunke med vatten.
  3. Hacka persiljan fint eller mixa i en matberedare.
  4. Blanda persilja med smör samt smaka av med citronsaft, worcestersås samt vitpeppar i en bunke.
  5. Skala och pressa i vitlöken och rör runt.
  6. Nu kan du använda persiljesmöret.
  7. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.