Potatis och morötter i folie
Ett foliepaket med kokt färskpotatis, knippmorötter, smör, olivolja, flingsalt, peppar och hackad gräslök.
Tillagning
- Skrubba och putsa potatisen. Dela stora potatisar. Koka potatisen mjuk i 15-20 minuter.
- Skrubba och skölj morötter. Skär bort blast och se till så att de är rena och fina. Koka dem mjuka i ca 8 minuter.
- Dela upp olivolja i botten på mitten av fyra ark folie för fyra portionspaket.
- Fördela potatis och morötter i mitten. Klicka över smör, strö över salt och peppar. Vänd runt och smaka av med salt.
- Hacka gräslök och strö över den.
- Vik ihop paketen likt avlånga båtar med skarven uppåt. Ska du servera dem senare så låt potatis och morötter svalna innan du viker ihop paketen och förvara i kylen.
- Vid servering så värmer du foliepaketen på grillen jämte det du grillar tills potatis och morötter är varma. Från kylen tar det ca 10 minuter. Är potatis och morötter redan varma så behöver de bara ligga och hålla värmen på grillen.
Serveringsförslag
Passar som tillbehör till det mesta och att värma på grillen.
Kan förberedas
Foliepaketen kan förberedas innan om du vill. Vid servering så värmer man dem vid på grillen vid sidan av det man grillar.
Tips
Du kan göra foliepaket portionsvis eller göra större foliepaket för upp till 4 portioner.
Varianter
- Istället för färskpotatis kan du ta delikatesspotatis (de behövs ej skalas) eller vanlig fast potatis. Vidare kan du ta vintermorötter och skala dem samt skära i grova bitar istället för knippmorötter och vårmorötter.
- Andra förkokta grönsaker som passar i foliepaketen är grön sparris, blomkål, broccoli, purjolök, knipplök, majs samt rödlök.
- Färska grönsaker som grovt delad röd paprika, skivade rädisor, sockerärtor, babyspenat, skivad champinjoner och salladslök.
- Gillar du vitlök kan du pressa och blanda i en halv klyfta vitlök.
- Man kan också ha örter i som hackad basilika och persilja.
Uppskattat näringsvärde per portion: 264 kcal