Potatissallad med rädisor, morötter och sparris

Potatissallad med rädisor, morötter och sparris i creme fraiche och majonnäs samt smaksatt med senap.

En variant på potatissallad med mer grönsaker och smaker. God till grillat, kyckling, rostbiff med mera.

Varianter

Du kan ta andra primörer eller grönsaker i salladen också ex. fräst salladslök eller purjolök. Tärnat äpple är också gott i. Hackad persilja eller basilika är också gott i.

4 portioner potatissallad med rädisor

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram potatis, fast sort
  • 200 gram morötter, gärna knippmorötter, ca 4-5 stycken
  • 200 gram grön sparris, ca 0,5 knippe
  • 100 gram rädisor, ca 6 stycken
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap eller grov senap
  • 1,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala ev. potatis med fult skal eller skrubba och skölj rent den. Har potatisen fint skal kan du koka den med skal.
  2. Koka potatisen mjuk i ca 25 minuter. Häll av och låt sedan potatisen svalna.
  3. Skrubba eller skala under tiden morötter. Slanta dem i sneda skivor. Koka dem mjuka i fem minuter i lite vatten. Häll av och låt svalna.
  4. Skölj och skär sparrisen i ca 3 cm bitar. Koka den mjuk i ca 4 minuter i saltat vatten. Häll av och låt svalna.
  5. Skölj, rensa och skär rädisor i skivor.
  6. Tärna potatisen.
  7. Blanda ihop potatis, rädisor, morötter och sparris med creme fraiche, majonnäs samt senap, salt och peppar.
  8. Potatissalladen är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-11

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer