Potatissallad med rädisor, morötter och sparris.

Potatissallad med rädisor, morötter och sparris i creme fraiche och majonnäs samt smaksatt med senap.
En variant på potatissallad med mer grönsaker och smaker.
God till grillat, kyckling, rostbiff med mera.
Du kan ta andra primörer eller grönsaker i salladen också ex. fräst vårlök eller purjolök. Tärnat äpple är också gott i. Hackad persilja eller basilika är också gott i.

4 portioner potatissallad med rädisor

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram potatis, fast sort
  • 200 gram morötter, gärna knippmorötter, ca 4-5 stycken
  • 200 gram grön sparris, ca 0,5 knippe
  • 100 gram rädisor, ca 6 stycken
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap eller grov senap
  • 1,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala ev. potatis med fult skal eller skrubba och skölj rent den. Har potatisen fint skal kan du koka den med skal.
  2. Koka potatisen mjuk i ca 25 minuter. Häll av och låt sedan potatisen svalna.
  3. Skrubba eller skala under tiden morötter. Slanta dem i sneda skivor. Koka dem mjuka i fem minuter i lite vatten. Häll av och låt svalna.
  4. Skölj och skär sparrisen i ca 3 cm bitar. Koka den mjuk i ca 4 minuter i saltat vatten. Häll av och låt svalna.
  5. Skölj, rensa och skär rädisor i skivor.
  6. Tärna potatisen.
  7. Blanda ihop potatis, rädisor, morötter och sparris med creme fraiche, majonnäs samt senap, salt och peppar.
  8. Potatissalladen är klar att serveras.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer