Potatissallad med rädisor, morötter och sparris

Potatissallad med rädisor, morötter och sparris i creme fraiche och majonnäs samt smaksatt med senap.

En variant på potatissallad med mer grönsaker och smaker.

4 portioner potatissallad med rädisor

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram potatis, fast sort
  • 200 gram morötter, gärna knippmorötter, ca 4-5 stycken
  • 200 gram grön sparris, ca 0,5 knippe
  • 100 gram rädisor, ca 6 stycken
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap eller grov senap
  • 1,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala ev. potatis med fult skal eller skrubba och skölj rent den. Har potatisen fint skal kan du koka den med skal.
  2. Koka potatisen mjuk i ca 25 minuter. Häll av och låt sedan potatisen svalna.
  3. Skrubba eller skala under tiden morötter. Slanta dem i sneda skivor. Koka dem mjuka i fem minuter i lite vatten. Häll av och låt svalna.
  4. Skölj och skär sparrisen i ca 3 cm bitar. Koka den mjuk i ca 4 minuter i saltat vatten. Häll av och låt svalna.
  5. Skölj, rensa och skär rädisor i skivor.
  6. Tärna potatisen.
  7. Blanda ihop potatis, rädisor, morötter och sparris med creme fraiche, majonnäs samt senap, salt och peppar.
  8. Potatissalladen är klar att serveras.

Serveringsförslag

God till grillat, kyckling, rostbiff med mera.

Varianter

  • Du kan ta andra primörer eller grönsaker i salladen också ex. fräst salladslök eller purjolök.
  • Tärnat äpple är också gott i.
  • Hackad persilja eller basilika är passar också i samt som garnering.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 365 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-17