Potatissallad med rädisor, morötter och sparris
Potatissallad med rädisor, morötter och sparris i creme fraiche och majonnäs samt smaksatt med senap.
En variant på potatissallad med mer grönsaker och smaker.
Tillagning
- Skala ev. potatis med fult skal eller skrubba och skölj rent den. Har potatisen fint skal kan du koka den med skal.
- Koka potatisen mjuk i ca 25 minuter. Häll av och låt sedan potatisen svalna.
- Skrubba eller skala under tiden morötter. Slanta dem i sneda skivor. Koka dem mjuka i fem minuter i lite vatten. Häll av och låt svalna.
- Skölj och skär sparrisen i ca 3 cm bitar. Koka den mjuk i ca 4 minuter i saltat vatten. Häll av och låt svalna.
- Skölj, rensa och skär rädisor i skivor.
- Tärna potatisen.
- Blanda ihop potatis, rädisor, morötter och sparris med creme fraiche, majonnäs samt senap, salt och peppar.
- Potatissalladen är klar att serveras.
Serveringsförslag
God till grillat, kyckling, rostbiff med mera.
Varianter
- Du kan ta andra primörer eller grönsaker i salladen också ex. fräst salladslök eller purjolök.
- Tärnat äpple är också gott i.
- Hackad persilja eller basilika är passar också i samt som garnering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 365 kcal