Glasyr med Cream cheese
Introduktion och förberedelse
Glasyr med Cream cheese eller färskost samt lite citron.
Passar att ringla eller bre över kakor som morotskaka, zucchinikaka, bananbröd, mazariner, sockerkaka, vetebröd, kanelbullar, muffins eller ambrosiakaka med mera.
En färskostglasyr och variant på vanlig sockerglasyr som görs av florsocker och vatten.
Varianter
- Glasyren kan smaksättas med 1 tsk vaniljsocker och/eller finrivet skal av citron, lime eller apelsin.
- Du kan också ha i kakao för en chokladglasyr.
- Det är valfritt att ha i citronsaft.
- När du brett på glasyren kan du garnera vidare med flagad mandel, hackade nötter, hela valnötter, syltade apelsinskal, färgat strössel eller chokladströssel.
- Vill du ha en fastare variant att spritsa på så kan du göra kristyr eller frosting med färskost och smör.

Tillagning
- Blanda florsocker med Cream cheese eller färskost samt citronsaft. Vispa ihop till en jämn glasyr.
- Späd om det behövs med en halv msk vatten lite i taget tills glasyren precis är lös nog och kan bres över det du vill ha den till. Vill du ha den fastare tillsätter du mer socker.
- Glasyren är klar att använda.
- Bred över kakor eller det du önskar garnera glasyren med. Denna glasyr stelnar inte så du kan servera direkt.
- Garnera på toppen av glasyren om du vill med förslagsvis hela valnötter eller annat gott.
Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal