Cheviche marinerad fisk

Cheviche är en kall rätt med fisk - här med lax - som marinerats i limejuice och toppad med lite avokado, tomat och grönt.

En nyttig och fräsch förrättssallad med lax.

8 portioner cheviche

  • Förberedelse: 3 tim 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 3 tim 15 min

Ingredienser

  • 800 gram färsk lax
  • 4 avokado
  • 4 limefrukter
  • 4 stora tomater
  • 1 rödlök
  • 4 msk hackad färsk koriander (valfritt)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 röd chili (10 cm)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skär lax i tunna skivor och blanda med saft från limefrukt, salt och vitpeppar i en skål. Låt stå 3 timmar.
  2. Skär under tiden avokado och tomat i tärningar.
  3. Hacka lök och chili.
  4. Blanda med olivolja i en skål.
  5. Blanda i lax eller lägg upp lax med grönsakerna över.
  6. Kan serveras direkt men blir godare över natten. Förvara kallt.
E-mail
Medel: 2.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-13

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer