Räk och bläckfisksallad
Introduktion och förberedelse
Italiensk sallad med marinerade skaldjur i citron, olivolja, oregano, chili och vitlök.
Passar till buffé, tapasrätt eller som sidorätt. Blir också mycket god som pasta rätt blandad med ex. kokt spagetti eller med kall pasta till pastasallad.
Blir också gott med annan bläckfisk, kräftstjärtar och musslor eller andra skaldjur.
Tillagning
- Tina squid eller bläckfisken och rensa den eventuellt.
- Torka den torr med en lite papper. Skär den i smala strimlor ca 3 cm långa.
- Stek bläckfisken i olivolja i het stekpanna ca 2 min.
- Lägg över i en skål och låt svalna.
- Skala räkorna och tillsätt dem till bläckfisken.
- Dags för marinaden: skala vitlöken och pressa den över skaldjuren.
- Ansa och dela fänkålen. Skär bort roten och finhacka den.
- Dela, kärna ur och hacka röd chili.
- Hacka oregano grovt.
- Blanda allt och låt marinera övertäckt i kylen över natten eller några timmar innan servering.