Grillade pilgrimsmusslor med guacamole

Grillade pilgrimsmusslor på guacamole eller avokadoröra. En god och nyttig liten förrätt, tilltugg, tapas eller aptitretare. Servera gärna med ett gott bröd till.

Räkna 1-2 stora eller 2-3 mindre pilgrimsmusslor per portion. Godast (och dyrast) är de färska större pilgrimsmusslorna - gärna med romen kvar - och då räcker en per portion. Använder du de mindre frysta pilgrimsmusslor så ta då två per portion.

Pilgrimsmusslor kan man lyxa till med och äta med gott samvete.

De kan grillas på utegrill eller grillas inne i grillpanna eller het stekpanna.

Att dricka till

Vintips är ett kylt vitt vin ex. av druvan Semillon, Pinot Gris eller Gewurtztraminer. Eller kylt mousserande vin som Champagne, Cava eller Cremant de Bourgogne.

4 portioner grillade pilgrimsmusslor med guacamole

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram pilgrimmsmusslor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar
  • 60 gram grönsallad som ex. machesallad, ruccola eller babyspenat
  • 1 avokado
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Lägg i en mixer. Eller använd en stavmixer i en hög smal skål.
  2. Mixa avokadon slät med citronsaft, crème fraiche salt och peppar. Denna kan du förbereda i god tid och ha i kylen.
  3. Skölj sallad.
  4. Vänd pilgrimsmusslorna i olivolja, salt och peppar.
  5. Hetta upp en grillpanna, stekpanna eller använd en utegrill och grilla pilgrimsmusslorna på ca 30 sekunder på varje sida.
  6. Servera de grillade pilgrimsmusslorna med guacamolen samt salladen vid sidan. Droppa över lite citronsaft samt strö gärna över lite flingsalt och nymalen svartpeppar på musslorna.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-15

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Vad passar att laga till Söndagsmiddag?

Bjud på Söndagsmiddag - här är mina bästa tips rätter som passar som klassisk söndagsstek, slottstek, stekt fläskkarré, ugnstekt kyckling, lammstek, varmrökt lax med mera. 

Läs mer

Frukost och brunch för lediga dagar

Vem gillar inte lediga helger och dagar med gott om tid för en riktig frukost? Här kommer tips och recept till frukost och brunch som kalljästa pannkakor, ägg och bacon, frukostbullar, fruktsallad, hemrostad granola med mera.

Läs mer