Grillade pilgrimsmusslor med guacamole

Introduktion och förberedelse för tillagning

Grillade pilgrimsmusslor på guacamole eller avokadoröra. En god och nyttig liten förrätt, tilltugg, tapas eller aptitretare. Servera gärna med ett gott bröd till.

Räkna 1-2 stora eller 2-3 mindre pilgrimsmusslor per portion. Godast (och dyrast) är de färska större pilgrimsmusslorna - gärna med romen kvar - och då räcker en per portion. Använder du de mindre frysta pilgrimsmusslor så ta då två per portion.

Pilgrimsmusslor kan man lyxa till med och äta med gott samvete.

De kan grillas på utegrill eller grillas inne i grillpanna eller het stekpanna.

Att dricka till

Vintips är ett kylt vitt vin ex. av druvan Semillon, Pinot Gris eller Gewurtztraminer. Eller kylt mousserande vin som Champagne, Cava eller Cremant de Bourgogne.

4 portioner grillade pilgrimsmusslor med guacamole

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram pilgrimmsmusslor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar
  • 60 gram grönsallad som ex. machesallad, ruccola eller babyspenat
  • 1 avokado
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Lägg i en mixer. Eller använd en stavmixer i en hög smal skål.
  2. Mixa avokadon slät med citronsaft, crème fraiche salt och peppar. Denna kan du förbereda i god tid och ha i kylen.
  3. Skölj sallad.
  4. Vänd pilgrimsmusslorna i olivolja, salt och peppar.
  5. Hetta upp en grillpanna, stekpanna eller använd en utegrill och grilla pilgrimsmusslorna på ca 30 sekunder på varje sida.
  6. Servera de grillade pilgrimsmusslorna med guacamolen samt salladen vid sidan. Droppa över lite citronsaft samt strö gärna över lite flingsalt och nymalen svartpeppar på musslorna.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.