Grillade pilgrimsmusslor med guacamole

Introduktion och förberedelse

Grillade pilgrimsmusslor på guacamole eller avokadoröra.

Pilgrimsmusslor kan man lyxa till med och äta med gott samvete.

De kan grillas på utegrill eller grillas inne i grillpanna eller het stekpanna.

Serveringsförslag

En god och nyttig liten förrätt, tilltugg, tapas eller aptitretare. Servera gärna med ett gott bröd till.

Val av pilgrimsmusslor

  • Räkna 1-2 stora eller 2-3 mindre pilgrimsmusslor per portion.
  • Godast (och dyrast) är de färska större pilgrimsmusslorna - gärna med romen kvar - och då räcker en per portion.
  • Använder du de mindre frysta pilgrimsmusslor så ta då två per portion.

Att dricka till

Vintips är ett kylt vitt vin ex. av druvan Semillon, Pinot Gris eller Gewurtztraminer. Eller kylt mousserande vin som Champagne, Cava eller Cremant de Bourgogne.

4 portioner grillade pilgrimsmusslor med guacamole

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 200 gram pilgrimmsmusslor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar
  • 60 gram grönsallad som ex. machesallad, ruccola eller babyspenat
  • 1 avokado
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Lägg i en mixer. Eller använd en stavmixer i en hög smal skål.
  2. Mixa avokadon slät med citronsaft, crème fraiche salt och peppar. Denna kan du förbereda i god tid och ha i kylen.
  3. Skölj sallad.
  4. Vänd pilgrimsmusslorna i olivolja, salt och peppar.
  5. Hetta upp en grillpanna, stekpanna eller använd en utegrill och grilla pilgrimsmusslorna på ca 30 sekunder på varje sida.
  6. Servera de grillade pilgrimsmusslorna med guacamolen samt salladen vid sidan. Droppa över lite citronsaft samt strö gärna över lite flingsalt och nymalen svartpeppar på musslorna.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 186 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-14

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.