Marinerade skaldjurstapas

Introduktion och förberedelse

Marinerade skaldjurstapas med blandade skaldjur i olivolja, vitlök, chili och citron.

Fungerar också med enbart räkor eller kräftstjärtar.

Även gott med färsk koriander i.

Serveringsförslag

  • Passar med andra tapas och som smårätt, plock, förrätt, till crostinis eller på buffé.
  • Till sallad med ex. cocktailtomat och avokado
  • Som hel rätt med spagetti och fräst spenat.

4 portioner skaldjurstapas

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram blandade skaldjur (1 pkt frysta, ex. skaldjursmix)
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk citronsaft
  • 0,5 tsk socker
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 3 msk hackad färsk basilika

Tillagning

  1. Tina skaldjuren.
  2. Blanda pressad vitlök och chiliflakes med olivolja i en kastrull. Koka upp och sätt åt sidan att svalna.
  3. Blanda i citronsaft, socker, salt och peppar.
  4. Hacka persilja och basilika.
  5. Blanda vitlöksoljan med persilja, basilika och skaldjuren i en skål.
  6. Låt gärna stå i kylen i någon halvtimme och marinera. Men skaldjuren kan också njutas direkt.
  7. Servera de marinerade skaldjuren i en skål samt ha små assietter och gafflar till samt ett gott bröd. Du kan givetvis ha fler tapas eller smårätter till.
E-mail
Medel: 3.9 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 322 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-29