Marinerade skaldjurs tapas

Marinerade skaldjurs tapas med blandade skaldjur i olivolja, vitlök, chili och citron. Fungerar också med bara räkor.

Passar med andra tapas och som smårätt eller till sallad med ex. cocktailtomat och avokados eller som hel rätt med spagetti och spenat.

4 portioner skaldjurstapas

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram blandade skaldjur (1 pkt frysta, ex. skaldjursmix)
  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk citronsaft
  • 0,5 tsk socker
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 3 msk hackad färsk basilika

Tillagning

  1. Tina skaldjuren.
  2. Blanda pressad vitlök och chiliflakes med olivolja i en kastrull. Koka upp och sätt åt sidan att svalna.
  3. Blanda i citronsaft, socker, salt och peppar.
  4. Hacka persilja och basilika.
  5. Blanda vitlöksoljan med persilja, basilika och skaldjuren i en skål.
  6. Låt gärna stå i kylen i någon halvtimme och marinera. Men skaldjuren kan också njutas direkt.
  7. Servera de marinerade skaldjuren i en skål samt ha små assietter och gafflar till samt ett gott bröd. Du kan givetvis ha fler tapas eller smårätter till.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept