Ceasarsallad med räkor

Ceasarsallad med räkor, surdegskrutonger, ceasardressing, romansallad, parmesan och bacon (valfritt).
Du kan köpa räkor med skal och skala själv - vilket är godast - eller använda färdigskalade räkor.
Gott i är också avokado i skivor.
Räkna ca 2 huvuden romansallad till fyra portioner.

4 portioner ceasarsallad med räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 g romansallad
  • 6 skivor ljust surdegsbröd
  • 50 g parmesanost till garnering
  • 1 pkt tärnad bacon
  • 1 paket cocktailtomater (valfritt)
  • 200 gram skalade räkor
  • Ceasardressing: 1 äggula
  • 2 dl fin olivolja
  • 2 msk fin vitvinsvinäger
  • 2 msk citronsaft
  • 3 sardellfiléer, finhackade
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 dl parmesanost, riven

Tillagning

  1. Stek bacon knaprigt i en panna.
  2. Skär brödet i grova krutonger.
  3. Vänd krutongerna i lite olivolja och strö över lite gourmetsalt eller vanligt salt.
  4. Rosta dem i ugnen på 200 grader eller några i taget i en stor stekpanna. De ska få lite färg.
  5. Skala räkor om du köpt räkor med skal.
  6. CEASARDRESSING: Vispa äggulan skummig med en elvisp.
  7. Tillsätt salt, vinäger och citronsaft.
  8. Droppa först i olja under kraftig vispning. Häll sedan i och vispa till en majonnäs.
  9. Hacka sardellerna fint och tillsätt med pressad vitlök. Smaka av dressingen med salt och peppar.
  10. Skölj och riv isär romansalladen och blanda med hälften av dressingen i skål.
  11. Om du vill lägga upp på tallrik så lägger fördelar du sallad först i fyra djupa tallrikar - fördela räkorna samt krutongerna på toppen.
  12. Du kan också lägga upp alla ingredienser på ett stort fat eller i en skål.
  13. Strö över bacon, hyvlad eller grovriven parmesan och resten av dressingen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer