Caesardressing utan sardeller eller ansjovis
En variant på klassisk caesardressing men utan sardeller eller ansjovis som vanligtvis ger smak åt såsen.
En god dressing eller kall sås med kapris, vitlök, parmesan, dijonsenap, citron och olja.
Tillagning
- Hacka kapris.
- Blanda senap, kapris, äggula, pressad vitlök, worcestersås (obs innehåller ansjovis så det är valfritt), vinäger och pressad citron i en skål.
- Rör ihop och vispa ihop någon minut under kraftig vispning - en elvisp är användbar.
- Under vispning tillsätt olivolja droppvis - lite i början sedan mer efterhand.
- Nu blir ägg och olja som en majonnäs som nu kan kallas Caesardressing.
- MED STAVMIXER: Använd en smal hög behållare och lägg i äggula, salt, grovhackad vitlök, worcestersås (obs innehåller ansjovis så det är valfritt att ha med), vinäger, pressad citron, peppar samt senap (valfritt). Tillsätt även all olja. Sätt ner stavmixerna och mixa i botten samt jobba dig uppåt någon minut tills du har en tjock majonnäs.
- Tillsätt och rör i riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.
- Förvara Caesardressingen i kylen fram till servering.
Varianter
- Vill du laga klassisk caesardressing med sardeller så hittar du det här.
- Worcestersås innehåller ansjovis så det är valfritt att ha med.
- Kapris är valfritt att ha i men ger god sälta åt såsen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 82 kcal