Caesardressing utan sardeller eller ansjovis

En variant på klassisk caesardressing men utan sardeller eller ansjovis som vanligtvis ger smak åt såsen.

En god dressing eller kall sås med kapris (valfritt), vitlök, parmesan, dijonsenap, citron och olja.

Vill du laga klassisk caesardressing med sardeller så hittar du det här.

4 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 0,5 dl kapris
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk worcestershiresås (obs innehåller ansjovis så det är valfritt)
  • 2 tsk vit fin vinäger
  • 1 msk pressad citron
  • 2 dl fin olivolja
  • 1 dl riven parmesanost eller grana padano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Hacka kapris.
  2. Blanda senap, kapris, äggula, pressad vitlök, worcestersås (obs innehåller ansjovis så det är valfritt), vinäger och pressad citron i en skål.
  3. Rör ihop och vispa ihop någon minut under kraftig vispning - en elvisp är användbar.
  4. Under vispning tillsätt olivolja droppvis - lite i början sedan mer efterhand.
  5. Nu blir ägg och olja som en majonnäs som nu kan kallas Caesardressing. Om majonnäsen inte går ihop till en majonnäs utan ser grynig ut så kan du börja om med en ny äggula som du vispar hårt och sedan tillsätter den spruckna majonnäsen lite i taget.
  6. Tillsätt riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.
  7. Förvara Caesardressingen i kylen fram till servering.
E-mail
Medel: 4.1 (10 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.