Caesardressing utan sardeller eller ansjovis

En variant på klassisk caesardressing men utan sardeller eller ansjovis som vanligtvis ger smak åt såsen.

En god dressing eller kall sås med kapris (valfritt), vitlök, parmesan, dijonsenap, citron och olja.

Vill du laga klassisk caesardressing med sardeller så hittar du det här.

4 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 0,5 dl kapris
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk worcestershiresås (obs innehåller ansjovis så det är valfritt)
  • 2 tsk vit fin vinäger
  • 1 msk pressad citron
  • 2 dl fin olivolja
  • 1 dl riven parmesanost eller grana padano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Hacka kapris.
  2. Blanda senap, kapris, äggula, pressad vitlök, worcestersås (obs innehåller ansjovis så det är valfritt), vinäger och pressad citron i en skål.
  3. Rör ihop och vispa ihop någon minut under kraftig vispning - en elvisp är användbar.
  4. Under vispning tillsätt olivolja droppvis - lite i början sedan mer efterhand.
  5. Nu blir ägg och olja som en majonnäs som nu kan kallas Caesardressing. Om majonnäsen inte går ihop till en majonnäs utan ser grynig ut så kan du börja om med en ny äggula som du vispar hårt och sedan tillsätter den spruckna majonnäsen lite i taget.
  6. Tillsätt riven parmesanost och smaka av med salt och peppar.
  7. Förvara Caesardressingen i kylen fram till servering.
E-mail
Medel: 4.2 (9 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-19

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer