Stekt eller grillad Halloumi

Halloumi är en salt ost som man kan steka eller grilla utan att osten smälter. Halloumiosten håller sig fast ändå och har gott tuggmotstånd.

Halloumiost är gott som vegetariskt alternativ att steka eller grilla istället för kött. Här har jag räknat 100 gram per portion men osten är rätt salt så är gästerna inte storätare så räcker ett paket halloumi 200 gram till 3-4 portioner.

Grilla gärna lite grönsaker samtidigt som osten ex. förkokta knipplökar, paprikahalvor, zucchini i skivor, kokt majs samt aubergine i skivor.

4 portioner stekt eller grillad halloumi

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 400 gram halloumiost
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Skiva halloumiosten i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Vänd eller pensla halloumiosten med olivolja och lägg upp på en tallrik.
  3. Värm en stekpanna eller tänd grillen.
  4. Stek eller grilla halloumin ca 3-4 minuter.
  5. Vänd sedan osten försiktigt och stek eller grilla andra sidan ljust brun.
  6. Halloumiosten är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer