Stekt eller grillad Halloumi

Halloumi är en salt ost som man kan steka eller grilla utan att osten smälter. Halloumiosten håller sig fast ändå och har gott tuggmotstånd.

Halloumiost är gott som vegetariskt alternativ att steka eller grilla istället för kött. Här har jag räknat 100 gram per portion men osten är rätt salt så är gästerna inte storätare så räcker ett paket halloumi 200 gram till 3-4 portioner.

Grilla gärna lite grönsaker samtidigt som osten ex. förkokta knipplökar, paprikahalvor, zucchini i skivor, kokt majs samt aubergine i skivor.

4 portioner stekt eller grillad halloumi

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 400 gram halloumiost
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Skiva halloumiosten i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Vänd eller pensla halloumiosten med olivolja och lägg upp på en tallrik.
  3. Värm en stekpanna eller tänd grillen.
  4. Stek eller grilla halloumin ca 3-4 minuter.
  5. Vänd sedan osten försiktigt och stek eller grilla andra sidan ljust brun.
  6. Halloumiosten är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.2 (15 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-02-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer