Stekt eller grillad Halloumi

Introduktion och förberedelse för tillagning

Halloumi är en salt ost som man kan steka eller grilla utan att osten smälter. Halloumiosten håller sig fast ändå och har gott tuggmotstånd.

Halloumiost är gott som vegetariskt alternativ att steka eller grilla istället för kött. Här har jag räknat 100 gram per portion men osten är rätt salt så är gästerna inte storätare så räcker ett paket halloumi 200 gram till 3-4 portioner.

Grilla gärna lite grönsaker samtidigt som osten ex. förkokta knipplökar, paprikahalvor, zucchini i skivor, kokt majs samt aubergine i skivor.

4 portioner stekt eller grillad halloumi

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 400 gram halloumiost
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Skiva halloumiosten i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  2. Vänd eller pensla halloumiosten med olivolja och lägg upp på en tallrik.
  3. Värm en stekpanna eller tänd grillen.
  4. Stek eller grilla halloumin ca 3-4 minuter.
  5. Vänd sedan osten försiktigt och stek eller grilla andra sidan ljust brun.
  6. Halloumiosten är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.1 (20 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.