Långa brödkrutonger

Introduktion och förberedelse

Långa brödkrutonger till soppa, sallader eller tilltugg. Gör dina egna brödkrutonger. Enkelt och gott.

Här som ljust bröd skuret på längden i stavar och bakad med olivolja samt gourmetsalt.

Räkna 1-2 avlånga krutonger per portion.

Val av bröd

Du kan ta vanligt ljust formbröd som landgång, baguette eller ljust surdegsbröd.

Dagsgammalt bröd funkar utmärkt.

Varianter

Du kan såklart skära brödet i små kuber också och göra vanliga brödkrutonger.

Eller denna variant toppade med ost och vitlök.

4 portioner långa brödkrutonger

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 skivor landgångsbröd, baguette, surdegsbröd eller annat ljust bröd skuret som landgång
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt eller gourmetsalt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skär landgångsbröden i 2 cm smala remsor på längden.
  3. Lägg på bakplåtspapper och pensla med olivolja.
  4. Rosta brödkrutongerna i övre delen av ugnen i ca 2 minuter tills de fått färg. Passa dem så de ej bränns.
  5. Ta ut och vänd dem samt strö över flingsalt eller gourmetsalt.
  6. Rosta andra sidan tills den fått färg - någon minut.
  7. Ta ut och servera direkt eller låt svalna och servera senare. Kan förvaras några dagar lufttätt om de fått torka lite extra.
  8. Servera till soppa (lägg gärna snett på kanten på sopptallriken), sallad eller tilltugg (servera med ex. en skål pesto utrört i lite olivolja att dippa i).
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-12

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.