Långa brödkrutonger
Långa brödkrutonger till soppa, sallader eller tilltugg. Gör dina egna brödkrutonger. Enkelt och gott.
Här som ljust bröd skuret på längden i stavar och bakad med olivolja samt gourmetsalt.
Räkna 1-2 avlånga krutonger per portion.
Tillagning
- Sätt ugnen på grill.
- Skär landgångsbröden i 2 cm smala remsor på längden.
- Lägg på bakplåtspapper och pensla med olivolja.
- Rosta brödkrutongerna i övre delen av ugnen i ca 2 minuter tills de fått färg. Passa dem så de ej bränns.
- Ta ut och vänd dem samt strö över flingsalt eller gourmetsalt.
- Rosta andra sidan tills den fått färg - någon minut.
- Ta ut och servera direkt eller låt svalna och servera senare. Kan förvaras några dagar lufttätt om de fått torka lite extra.
- Servera till soppa (lägg gärna snett på kanten på sopptallriken), sallad eller tilltugg (servera med ex. en skål pesto utrört i lite olivolja att dippa i).
Val av bröd
Du kan ta vanligt ljust formbröd som landgång, baguette eller ljust surdegsbröd.
Dagsgammalt bröd funkar utmärkt.
Varianter
Du kan såklart skära brödet i små kuber också och göra vanliga brödkrutonger.
Eller denna variant toppade med ost och vitlök.
Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal