Kycklingsallad
Med färdiggrillad kyckling fixar du snabbt och enkelt en god och nyttig kycklingsallad.
Här med knaperstekt bacon, avokado, rödlök, majs, paprika, gurka, tomat och grönsallad.
Tillagning
- Strimla bacon och stek den knaprig i en stekpanna. Rör då och då.
- Plocka köttet från kycklingen och dra isär eller skär det i grova bitar.
- Lägg upp ingredienserna i en stor salladsskål efter hand. Skölj tomater och skär dem i halvor.
- Skölj gurka och tärna den.
- Skölj majs.
- Skölj och skär paprika i tärningar.
- Skala rödlök och strimla den.
- Skär avokado i halvor, sätt kniven i kärnan och vrid loss den. Gröp ur samt skär avokadohalvorna i skivor.
- Skölj sallad och blanda med grovt delad isbergssallad.
- Blanda dressingen av olivolja, vinäger, senap, honung och svartpeppar. Smaka av med salt.
- Tillsätt baconbitarna (häll bort baconfettet om du vill).
- Blanda runt salladen med hälften av dressingen. Servera ur salladsskålen eller fördela i fyra djupa tallrikar. Skeda över resten av dressingen vid servering.
Varianter
- Istället för att köpaf färdiggrillad kyckling kan du grilla egen hel kyckling eller grilla eller steka kycklingfiléer och sedan skära i bitar till salladen.
- Färdig grillad kyckling kan även köpas fryst i bitar - kolla efter salladskyckling.
- Du kan välja andra grönsaker efter tycke. Några förslag är finriven morot, babyspenat, groddar, kapris och oliver.
- Vill du ha en matigare sallad kan man blanda i kokt tärnad potatis, kokt ris, råris, kokt bulgur, kokt pasta som skruvar, matvete, kokta bönor eller linser eller kokta gröna sojabönor.
- Gott med nybakt baguette (du kan ta bake-off) och färskost till.
- Bacon kan bytas mot pancetta eller kalkonbacon.
Mys med salladsbuffé
Istället för att blanda salladen i en stor salladsskål kan man lägga upp ingredienserna i varsin liten skål eller tallrik.
Duka upp som en salladsbuffé så kan gästerna själva tossa (blanda) ihop sin sallad med det de vill ha samt dressing i en salladsskål och sedan lägga upp i en djup tallrik att äta på.
Uppskattat näringsvärde per portion: 604 kcal