Rostad parmesan

Gott till pasta, som krutonger till sallad, tapas eller som parmesanchips som tilltugg.
Smidigt att laga på överblivna slattar och kantar av parmesan eller grana padano. Funkar bra att laga av frusna (och tinade) ostbitar.

4 portioner rostad parmesan

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 dl riven, skivad eller hackad parmesan

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv, skiva eller hacka osten.
  3. Sprid ut den på ett bakplåtspapper på en plåt.
  4. Rosta parmesanosten i ca 15 minuter tills den smält och fått en ljust brun färg.
  5. Ta ut och låt svalna.
  6. Bryt isär osten till lagom stora bitar.
  7. Nu kan du använda den rostade osten som du önskar.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer