Vitlökskrutonger
Vitlökskrutonger av lantbröd eller annat vitt bröd med olivolja, vitlök och salt.
Tillagning
- Skala och dela vitlöken, gnid in bröden med vitlöken och pensla dem med olivolja.
- Skär dem i grova tärningar ca 1-2 cm breda.
- Stek brödkrutongerna gyllenbruna runt om i en stekpanna eller rosta dem i ugnen i 10 minuter på 200 grader.
- Salta dem innan servering.
Serveringsförslag
Krutonger är gott till att toppa soppa och sallad som ex. caesarsallad eller sallad med varmrökt lax, avokado och kikärter.
Varianter
- Krutongerna kan även saltas med flingsalt.
- De kan smaksättas och blandas med några msk finriven parmesan.
- De kan blandas och garneras med finhackad persilja.
- Eller dill om de serveras till sallad med fisk eller skaldjur.
Uppskattat näringsvärde per portion: 87 kcal