Vitlökskrutonger

Introduktion och förberedelse

Vitlökskrutonger av lantbröd eller annat vitt bröd med olivolja, vitlök och salt.

Serveringsförslag

Krutonger är gott till att toppa soppa och sallad som ex. caesarsallad eller sallad med varmrökt lax, avokado och kikärter.

Varianter

  • Krutongerna kan även saltas med flingsalt.
  • De kan smaksättas och blandas med några msk finriven parmesan.
  • De kan blandas och garneras med finhackad persilja.
  • Eller dill om de serveras till sallad med fisk eller skaldjur.

4 portioner vitlökskrutonger

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 skivor ljust lantbröd, baguette eller annat ljust bröd
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 krm salt

Tillagning

  1. Skala och dela vitlöken, gnid in bröden med vitlöken och pensla dem med olivolja.
  2. Skär dem i grova tärningar ca 1-2 cm breda.
  3. Stek brödkrutongerna gyllenbruna runt om i en stekpanna eller rosta dem i ugnen i 10 minuter på 200 grader.
  4. Salta dem innan servering.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 87 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-12

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.