Amerikanska pannkakor

Introduktion och förberedelse

Amerikanska pannkakor är gott med lönnsirap. Svensk ljus sirap eller agavesirap funkar också. En klick smör som får smälta är också gott.

Det finns färdiga mixar pannkakssmet som både är lätta att laga pannkakor på samt helt ok men dyrare.

Varianter:

  • Med en halv burk majs och en halv hackad paprika i smeten kan man servera pannkakorna med avokado, mango och tomatsalsa och matyoghurt blir pannkakorna god lunch.
  • 0,5 dl blåbär är också gott i smeten. Prova blåbärspannkakor med yoghurt, nötter och fruktsallad - en höjdare.

4 portioner amerikanska pannkakor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 50 gram smör

Tillagning

  1. Rör samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål.
  2. Tillsätt ägg och mjölk.
  3. Vispa tills smeten är jämn och klumpfri.
  4. Smält smöret i en stekpanna, mikron eller kastrull.
  5. Häll i smöret i smeten. Låt gärna smeten stå och vila i 20 minuter för att mjölet ska svälla så att du får en extra fluffig pannkaka.
  6. Häll 0,5 till 1 dl smet i stekpannan. Vicka lite så att smeten rinner ut.
  7. Grädda pannkakorna någon minut tills smeten stelnat på översidan och undersidan är ljusbrun.
  8. Vänd pannkakan med en stekspade och grädda andra sidan någon minut till.
  9. Lägg upp pannkakorna på ett fat och fortsätt grädda amerikanska pannkakor tills smeten är slut.
  10. Pannkakor med majs och paprika: finhacka paprikan. Tillsätt majs och paprika till smeten innan du gräddar pannkakorna.
  11. Amerikanska pannkakor med blåbär: strö över blåbär innan du vänder pannkakorna. Har du blåbären i från början smeten så färgar den hela smeten gråblå vilket inte är så snyggt.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 518 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-31

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept