Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor till dessert med lönnsirap och smör.
Med en halv burk majs och en halv hackad paprika i smeten kan man servera pannkakorna med avokado, mango och tomatsalsa och matyoghurt blir pannkakorna god lunch.
0,5 dl blåbär är också gott i smeten. Prova blåbärspannkakor med yoghurt, nötter och fruktsallad - en höjdare.
Det finns färdiga mixar pannkakssmet som både är lätta och goda, men dyrare.

4 portioner amerikanska pannkakor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 50 gram smör att steka i

Tillagning

  1. Rör samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål.
  2. Tillsätt ägg och mjölk.
  3. Vispa tills smeten är jämn och klumpfri.
  4. Smält smöret i en stekpanna, mikron eller kastrull.
  5. Häll i fettet i smeten.
  6. Häll 0,5 till 1 dl smet i stekpannan. Vicka lite så att smeten rinner ut.
  7. Grädda pannkakorna någon minut tills smeten stelnat på översidan och undersidan är ljusbrun.
  8. Vänd pannkakan med en stekspade och grädda andra sidan någon minut till.
  9. Lägg upp pannkakorna på ett fat och fortsätt grädda amerikanska pannkakor tills smeten är slut.
  10. Pannkakor med majs och paprika: finhacka paprikan. Tillsätt majs och paprika till smeten innan du gräddar pannkakorna.
  11. Amerikanska pannkakor med blåbär: strö över blåbär innan du vänder pannkakorna. Har du blåbären i från början smeten så färgar den hela smeten gråblå vilket inte är så snyggt.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat