Tips på tacos

Mina bästa tips till tacomyset.

Taco och texmexmys kan fixas på många vis. Vanligast är kanske att köpa ingredienser och kryddor från texmex-hyllan och laga en liten buffé med tacofärs, tortillabröd, guacamole samt komplettera med grönsaker som majs, bönor, sallad, tomat och gurka samt heta skivade jalapenos. Många har gräddfil som sås till också.

Andra varianter är att laga tacolasagne, gratinera tortillarullar, göra tacocrepes, fylla tacoskal, fylla pitabröd, laga vegetarisk quornfärs, steka strimlad kyckling istället för köttfärs, laga tacopaj med mera. Eller lägga mer tid och laga till en buffé med Mexikansk streetfood med pulled beef, majstortillas, salsor och hela fadderullan.

Som dessert kan du ha Mexikansk chokladkaka. Till snacks och innan maten kan man gratinera nachochips eller servera dem med en hemgjord salsa. Eller göra quesadillas - små ostfylld trianglar som är farligt goda.

Tacomys för alla smaker

Bjud på klassiskt tacomys eller överraska med något nytt till texmexfesten. Tex-mex är mångas...

Mexikansk streetfood

E-mail

Publicerat: Uppdaterat: 2019-02-22

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.