Tacosskal med köttfärs, guacamole och bönor
Tacosskal med köttfärs, guacamole, tomat, isbergssallad och bönor.
Räkna ca 16 stycken tacoskal eller 3-4 styck per portion.
Tillagning
- Sätt ugnen på 125 grader och ställ in tacoskalen i 15 minuter. Då blir de knapriga och goda men det är valfritt.
- Skala och hacka lök samt pressa vitlök. Skölj och tärna paprika. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.
- Häll av bönor och skölj dem i durkslag.
- Stek köttfärs i olja, tillsätt hackad gul lök och paprika, finhackad chili och krydda med Tex Mex krydda, salt samt svartpeppar.
- Tillsätt röda bönor och fräs några minuter till. Lägg upp i skål.
- Gör under tiden i ordning skivad rödlök, tärnad tomat, majs, salsa, strimla isbergssallad, mosa avokados till guacamole, hacka persilja eller färsk koriander,
- Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i bitar, lägg i en skål och mosa med en gaffel. Blanda i finhackad paprika, citron och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
- Duka fram alltihop på fat och i skålar.
- Låt alla fylla tacosen med färs, bönor, guacamole och så vidare.
Varianter
- Istället för köttfärs kan du ta strimlad biff, kycklingfilé eller quornbitar.
- Vidare är det gott med andra tillbehör som passar till tacomys ex. lök, tomat, riven ost, majs, gräddfil, jalapenos och salsa.
- Istället för tacoskal kan du ta tacokorgar eller mjuka tortillas.
- Gott till är även en koriandersås.
Uppskattat näringsvärde per portion: 448 kcal