Vegotexmexfärs

Introduktion och förberedelse för tillagning

Quornfärs eller sojafärs smaksatt med paprika, spiskummin, chili och oregano. Vegetarisk eller vegan texmexfärs är god till texmexbuffé att fylla i tortillas och tacos.

Använder du sojafärs blir tacofärsen vegansk. Med quorn blir den vegetarisk då quorn innehåller lite äggvita.

Du kan också tillsätt 1 dl chilisås och ha färsen på nachos och toppa med riven ost vilket du sedan gratinerar eller kör i mikron.

4 portioner vegetarisk texmexfärs

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 300 gram quornfärs eller sojafärs
  • 3 msk olivolja eller majsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 5 droppar tabasco eller chili efter smak
  • 3 msk hackad färsk koriander (valfritt)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Fräs färsen i olivoljan. Rör om då och då.
  2. Skala och pressa vitlöken och tillsätt den. Rör om.
  3. Tillsätt citronsaft, spiskummin, paprikapulver, oregano och fräs i några minuter.
  4. Smaka av färsen med tabasco, citron, salt, peppar och ev. mer kryddor samt ev. färsk hackad koriander.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-03-15

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.