Vegotexmexfärs
Introduktion och förberedelse
Quornfärs eller sojafärs smaksatt med paprika, spiskummin, chili, vitlök och oregano.
Vegetarisk eller vegan texmexfärs är god till texmexbuffé att fylla i tortillas och tacos.
Använder du sojafärs blir tacofärsen vegansk. Jag gillar Anammas formbar vegofärs - blir mycket god.
Med quornfärs blir den vegetarisk (ej vegan) då quorn innehåller lite äggvita.
Gott att garnera med hackad färsk koriander eller hackad persilja. Det finns även frysta hackad koriander man kan ha i några tsk av.
Gillar du het färsk så kan du ha i lite rökt ancho-chili krydda, chiliflakes, sriracha sås, färsk hackad chili, torkad upp-blött hackad chili som Morita eller olika chilis du gillar.
Du kan också tillsätt 1 dl chilisås och ha färsen på nachos och toppa med riven ost vilket du sedan gratinerar eller kör i mikron.
Tillagning
- Fräs färsen i olivoljan. Rör om då och då.
- Skala och pressa vitlöken och tillsätt den. Rör om.
- Tillsätt citronsaft, spiskummin, paprikapulver, oregano och fräs i några minuter.
- Smaka av färsen med tabasco, citron, salt, peppar och ev. mer kryddor samt ev. färsk hackad koriander.
Uppskattat näringsvärde per portion: 267 kcal