Tortillatrianglar med ost

Heta tortillatrianglar med lagrad ost, chili- och vitlöksolja. Enkla och goda som tilltugg, till buffé, soppa eller texmex.
Du kan byta chiliflakes mot färsk röd chili eller annan chili efter tycke. Exempelvis en hetare chili eller inlagda hackade jalapenos om du vill ha mycket heta tortillatrianglar.
Du kan också grilla tortillabröden på grillen eller under ugnsgrillen (grilla dem då som fyra bröd med osten uppåt och slå sedan ihop dem - kör dem ev. sedan i en varm stekpanna för att de ska få en knaprig yta).

4 portioner tortillatrianglar

 • Förberedelse: 10 min
 • Tillagning: 20 min
 • Klart på: 30 min

Ingredienser

 • 4 stora tortillabröd, vetetortillas
 • 100 gram riven ost, gärna en lagrad smakrik ost typ Västerbotten
 • 4 msk olivolja
 • 1 klyfta vitlök
 • 0,5 tsk chiliflakes eller 0,5 röd chili

Tillagning

 1. Skala och pressa vitlöken i en liten kastrull.
 2. Tillsätt oljan och chiliflakes eller skölj och strimla en halv färsk röd chili.
 3. Fräs vitlöken och chilin i oljan i någon minut på högsta värme under omrörning. Obs bränn ej vitlöken. Ta av från värmen.
 4. Pensla tortillabröden på en sida med vitlöks- och chilioljan.
 5. Fördela osten på två av bröden.
 6. Lägg på den andra halvan som lock så att du vår två dubbla tortillas med ost mellan.
 7. Värm en eller två stora stekpannor något över medelvärme. Värm bröden i ca 3-5 minuter på en sida i taget så att osten smälter och tortillabröden får en ljus brun yta. Akta så att de inte bränns. Sänk ev. värmen så att de hinner bli genomvarma och osten smälta.
E-mail
Medel: 4.8 (6 röster)

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Gör det lätt för dig - här är mina bästa tips på enkla men festliga recept till en mindre bjudning på runt 10-20 personer.

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Tips till stor buffé upp till 50 gäster

Här är mina tips om du vill bjuda på en större buffé - kanske väntar du upp till 50 gäster. Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest eller annat större kalas.

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer