Tacos med köttfärs i pitabröd med guacamole och bönor
Tacos med köttfärs i pitabröd med guacamole och bönor.
En variant på fylld tacos fast med pitabröd istället för tortillabröd eller tacoskal - här med fräst köttfärs, guacamole, majs, rödlök, sallad, tomat och bönor.
Ett slags köttfärspita med inspiration från Mexico.
Tillagning
- Stek köttfärsen i smör, olja eller margarin i ca 10 minuter. Krydda med tacokrydda.
- Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i bitar, lägg i en skål och mosa med en gaffel. Blanda i finhackad paprika, citron och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
- Gör i ordning hackad lök, skivad tomat, majs, salsa, sallad samt skölj bönorna.
- Duka fram alltihop på fat och i skålar.
- Värm pitabröden i ugnen på 175 grader i ca 7 minuter. Lägg upp i en kökshandduk i en brödkorg och servera med tillbehören.
- Låt alla fylla bröden som de vill med köttfärs, bönor, guacamole och så vidare.
Tips
- Du kan baka egna pitabröd eller köpa färdiga - köp då frysta pitabröd. Vill du laga samma rätt fast med panerad fisk så blir det också gott.
- Man kan ha texmex-tillbehör eller mexikanska såser och tillbehör till - här har jag skrivit om mexikansk streetfood med hemgjorda majstortillas och annat gott som passar.
- Andra förslag som passar i pitabröden är hemgjord chilisås eller Sriracha, jalapenos, tomatsalsa Pico de Gallo, mangosalsa, majs, riven ost med mera.
- Gott till är även en koriandersås.
Uppskattat näringsvärde per portion: 622 kcal