Tacos med köttfärs i pitabröd med guacamole och bönor

Introduktion och förberedelse för tillagning

Tacos med köttfärs i pitabröd med guacamole och bönor. En variant på fylld tacos fast med pitabröd istället för tortillabröd eller tacoskal - här med fräst köttfärs, guacamole, majs, rödlök, sallad, tomat och bönor. Ett slags köttfärspita med inspiration från Mexico.

Du kan baka egna pitabröd eller köpa färdiga - köp då frysta pitabröd. Vill du laga samma rätt fast med panerad fisk så blir det också gott.

Man kan ha texmex-tillbehör eller mexikanska såser och tillbehör till - här har jag skrivit om mexikansk streetfood med hemgjorda majstortillas och annat gott som passar. Andra förslag som passar i pitabröden är hemgjord chilisås eller Sriracha, jalapenos, tomatsalsa Pico de Gallo, mangosalsa, majs, riven ost med mera.

4 portioner tacos, 2 pita var

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram köttfärs eller strimlad biff
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk röda bönor
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 burk majs
  • 30 gram Isbergssallad (valfritt)
  • 2 tärnade tomater
  • 0,5 strimlad rödlök
  • 1 burk tomatsalsa i tex mex stil, alternativt en burk tomatkross med 2 cm hackad chilifrukt (uppkokt)
  • 8 pitabröd
  • Guacamole avokadoröra: 2 avokados
  • 1 röd paprika
  • 2 msk citronsaft
  • 2 dl gräddfil

Tillagning

  1. Stek köttfärsen i smör, olja eller margarin i ca 10 minuter. Krydda med tacokrydda.
  2. Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i bitar, lägg i en skål och mosa med en gaffel. Blanda i finhackad paprika, citron och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör i ordning hackad lök, skivad tomat, majs, salsa, sallad samt skölj bönorna.
  4. Duka fram alltihop på fat och i skålar.
  5. Värm pitabröden i ugnen på 175 grader i ca 7 minuter. Lägg upp i en kökshandduk i en brödkorg och servera med tillbehören.
  6. Låt alla fylla bröden som de vill med köttfärs, bönor, guacamole och så vidare.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.