Tacos, köttfärs i pitabröd med guacamole och bönor

Servera i pitabröd med kött, guacamole, lök, tomat som tacos.

4 portioner tacos, 2 pita var

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram köttfärs eller strimlad biff
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 burk röda bönor
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 1 burk majs
  • 30 gram Isbergssallad (valfritt)
  • 2 tärnade tomater
  • 0,5 strimlad rödlök
  • 1 burk tomatsalsa i tex mex stil, alternativt en burk tomatkross med 2 cm hackad chilifrukt (uppkokt)
  • 8 pitabröd
  • Guacamole avokadoröra: 2 avokados
  • 1 röd paprika
  • 2 msk citronsaft
  • 2 dl gräddfil

Tillagning

  1. Stek köttfärsen i smör, olja eller margarin i ca 10 minuter. Krydda med tacokrydda.
  2. Avokadoröra: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i bitar, lägg i en skål och mosa med en gaffel. Blanda i finhackad paprika, citron och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  3. Gör i ordning hackad lök, skivad tomat, majs, salsa, sallad samt skölj bönorna.
  4. Duka fram alltihop på fat och i skålar.
  5. Värm pitabröden i ugnen på 175 grader i ca 7 minuter. Lägg upp i en kökshandduk i en brödkorg och servera med tillbehören.
  6. Låt alla fylla bröden som de vill med köttfärs, bönor, guacamole och så vidare.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer