Söta goda jordgubbar

Passa på och njut av svenska jordgubbar. Njut som de är med socker och grädde eller skiva över flingor, fil eller gröt till frukosten.

Garnera och servera bären till tårta, smulpaj, gör milkshake, smoothie, jordgubbsglass; eller servera dem till en gräddig pannacotta, limecheesecake, fläderparfait, med maränger och grädde eller mascarpone, marängtårta eller pavlovatårta.

Man kan också passa på att gå på billigt självplock av jordgubbar och samla ihop till en omgång jordgubbssylt och saft för att spara i skafferiet.

E-mail

Publicerat: Uppdaterat: 2018-06-19

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.