Jordgubbar med mascarpone och maränger

Jordgubbar med mascarpone och maränger. En god, snabb och enkel dessert med jordgubbar, mascarpone och maränger. Mascarpone är en färskost från Italien.

Baka gärna egna italienska maränger.

Prova att servera mousserande Asti Spumante att dricka till.

4 portioner jordgubbar med mascarpone

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 vaniljsstång
  • 400 gram mascarpone (färskost)
  • ca 8-12 maränger
  • några blad citronmeliss

Tillagning

  1. Rensa och dela jordgubbarna.
  2. Tillsätt socker till jordgubbarna - detta gäller mest importerade lite surare jordgubbar ej söta svenska.
  3. Skär upp vaniljstången, skrapa ur vaniljen och rör ihop med mascarponen (du kan tillsätta någon msk vatten så blir den mer lättflytande).
  4. Varva jordgubbar, mascarpone och maränger på fat eller portionsvis på tallrik eller i glas.
  5. Garnera med lite citronmeliss.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer