Jordgubbar med mascarpone och maränger

Introduktion och förberedelse

Jordgubbar med mascarpone och maränger. En god, snabb och enkel dessert med jordgubbar, mascarpone och maränger. Mascarpone är en färskost från Italien.

Baka gärna egna italienska maränger.

Att dricka till

Festligt är att servera en söt mousserande Asti Spumante, recioto eller vin santo att dricka till.

4 portioner jordgubbar med mascarpone

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 vaniljsstång
  • 400 gram mascarpone (färskost)
  • ca 8-12 maränger
  • några blad citronmeliss

Tillagning

  1. Rensa och dela jordgubbarna.
  2. Tillsätt socker till jordgubbarna - detta gäller mest importerade lite surare jordgubbar ej söta svenska.
  3. Skär upp vaniljstången, skrapa ur vaniljen och rör ihop med mascarponen (du kan tillsätta någon msk vatten så blir den mer lättflytande).
  4. Varva jordgubbar, mascarpone och maränger på fat eller portionsvis på tallrik eller i glas.
  5. Garnera med lite citronmeliss.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer