Jordgubbar med mascarpone och maränger

Jordgubbar med mascarpone och maränger. En god, snabb och enkel dessert med jordgubbar, mascarpone och maränger. Mascarpone är en färskost från Italien.

Baka gärna egna italienska maränger.

Att dricka till

Festligt är att servera en söt mousserande Asti Spumante, recioto eller vin santo att dricka till.

4 portioner jordgubbar med mascarpone

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 vaniljsstång
  • 400 gram mascarpone (färskost)
  • ca 8-12 maränger
  • några blad citronmeliss

Tillagning

  1. Rensa och dela jordgubbarna.
  2. Tillsätt socker till jordgubbarna - detta gäller mest importerade lite surare jordgubbar ej söta svenska.
  3. Skär upp vaniljstången, skrapa ur vaniljen och rör ihop med mascarponen (du kan tillsätta någon msk vatten så blir den mer lättflytande).
  4. Varva jordgubbar, mascarpone och maränger på fat eller portionsvis på tallrik eller i glas.
  5. Garnera med lite citronmeliss.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-22

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.