Minismulpajer

Introduktion och förberedelse

Minismulpajer, småpajer eller portionspajer med bär (här med söta jordgubbar) och syrlig rabarber.

Varianter

Byt ut jordgubbar och rabarber mot samma mängd valfria bär som hallon, blåbär, krusbär, björnbär, vinbär eller äpplen. Kan även blandas som man vill.

Serveringsförslag

Serveras som vanlig paj med vaniljsås, vaniljvisp, vaniljglass, vispad grädde, parfait eller sorbet.

Du behöver

Du behöver fyra låga portionsformar i storlek typ 15 cm diameter eller liknande. Det går såklart utmärkt att baka som en större smulpaj i en stor rund form, fyrkantig form, rektangulär form eller i en avlång form så kan du skära i portionsbitar när pajen svalnat något istället.

4 minismulpajer

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 msk smör till formarna
  • 300 gram strimlad rabarber, ca 4 dl
  • 100 gram jordgubbar, ca 2 dl grovt delade jordgubbar
  • 2 msk socker till bär och rabarber
  • 1/2 tsk potatismjöl till bär och rabarber
  • Smuldeg: 75 gram kallt smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • Tillbehör: 4 portioner vaniljssås, vaniljvisp, vaniljglass, vispad grädde eller sorbet

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader - vanlig ugn.
  2. Smörj formarna med smör.
  3. Skala ev rabarberstjälkarna nedtill om de är grova. Skölj och strimla dem i bitar. Lägg i en skål.
  4. Rensa, skölj och snoppa jordgubbar. Dela i grova bitar. Lägg med rabarbern.
  5. Blanda bär och rabarber med socker och potatismjöl. Fördela i botten på formarna.
E-mail
Medel: 4.1 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-21

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.