Minismulpajer
Minismulpajer, småpajer eller portionspajer med bär (här med söta jordgubbar) och syrlig rabarber.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader - vanlig ugn.
- Smörj formarna med smör.
- Skala ev rabarberstjälkarna nedtill om de är grova. Skölj och strimla dem i bitar. Lägg i en skål.
- Rensa, skölj och snoppa jordgubbar. Dela i grova bitar. Lägg med rabarbern.
- Blanda bär och rabarber med socker och potatismjöl. Fördela i botten på formarna.
Serveringsförslag
Serveras som vanlig paj med vaniljsås, vaniljvisp, vaniljglass, råkräm, vispad grädde, parfait eller sorbet.
Du behöver
Du behöver fyra låga portionsformar i storlek typ 15 cm diameter eller liknande.
Det går såklart utmärkt att baka som en större smulpaj i en stor rund form, fyrkantig form, rektangulär form eller i en avlång form så kan du skära i portionsbitar när pajen svalnat något istället.
Varianter
Byt ut jordgubbar och rabarber mot samma mängd valfria bär som hallon, blåbär, krusbär, björnbär, vinbär eller äpplen. Kan även blandas som man vill.
Uppskattat näringsvärde per portion: 362 kcal