Jordgubbsmilkshake

Jordgubbsmilkshake med färska jordgubbar, vaniljglass, mjölk och lite socker. Du kan laga med färska eller frysta jordgubbar. Milkshaken kan lyxas till och garneras med mer glass och vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.

Man kan utesluta glass om man vill och bara ta mjölk (ta totalt 2,5 dl mjölk per glas). Eller ta vego-mjölk som mandelmjölk, sojamjölk eller havremjölk samt sojaglass vanilj.

Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god (skippa då en halv dl av mjölken). Eller ta frysta jordgubbar.

Istället för bara jordgubbar kan man ha i några skivor banan och några blåbär också. Det finns portionspåsar med frysta jordgubbar, banan och blåbär att köpa som funkar utmärkt till milkshakes och smoothies.

13 farligt goda milkshakes - här hittar du fler tips på milkshakes. Eller läs mer om hur du mixar dina egna smoothies.

1 stort glas jordgubbsmilkshake

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 100 gram färska jordgubbar
  • 125 g vaniljglass
  • 1,5 dl mjölk, standard
  • 2 tsk socker
  • 1 krm vaniljsocker (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa, skölj och snoppa av blomskaftet på jordgubbarna. Dela större jordgubbar.
  2. Lägg i en skål eller mixer.
  3. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  4. Milkshake utan mixer: Mosa jordgubbarna med en gaffel. Tillsätt socker, sedan glass och sist mjölk. Vispa ihop till en jämn milkshake.
E-mail
Medel: 4 (14 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål?

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer