Jordgubbsmilkshake

Introduktion och förberedelse

Jordgubbsmilkshake med färska jordgubbar, vaniljglass, mjölk och lite socker. Du kan laga med färska eller frysta jordgubbar. Milkshaken kan lyxas till och garneras med mer glass och vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.

Man kan utesluta glass om man vill och bara ta mjölk (ta totalt 2,5 dl mjölk per glas). Eller ta vego-mjölk som mandelmjölk, sojamjölk eller havremjölk samt sojaglass vanilj.

Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god (skippa då en halv dl av mjölken). Eller ta frysta jordgubbar.

Istället för bara jordgubbar kan man ha i några skivor banan och några blåbär också. Det finns portionspåsar med frysta jordgubbar, banan och blåbär att köpa som funkar utmärkt till milkshakes och smoothies.

13 farligt goda milkshakes - här hittar du fler tips på milkshakes. Eller läs mer om hur du mixar dina egna smoothies.

1 stort glas jordgubbsmilkshake

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 100 gram färska jordgubbar
  • 125 g vaniljglass
  • 1,5 dl mjölk, standard
  • 2 tsk socker
  • 1 krm vaniljsocker (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa, skölj och snoppa av blomskaftet på jordgubbarna. Dela större jordgubbar.
  2. Lägg i en skål eller mixer.
  3. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  4. Milkshake utan mixer: Mosa jordgubbarna med en gaffel. Tillsätt socker, sedan glass och sist mjölk. Vispa ihop till en jämn milkshake.
E-mail
Medel: 4.3 (26 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.