Jordgubbsmilkshake

Jordgubbsmilkshake med färska jordgubbar, vaniljglass, mjölk och lite socker. Du kan laga med färska eller frysta jordgubbar. Milkshaken kan lyxas till och garneras med mer glass och vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.

Man kan utesluta glass om man vill och bara ta mjölk (ta totalt 2,5 dl mjölk per glas). Eller ta vego-mjölk som mandelmjölk, sojamjölk eller havremjölk samt sojaglass vanilj.

Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god (skippa då en halv dl av mjölken). Eller ta frysta jordgubbar.

Istället för bara jordgubbar kan man ha i några skivor banan och några blåbär också. Det finns portionspåsar med frysta jordgubbar, banan och blåbär att köpa som funkar utmärkt till milkshakes och smoothies.

13 farligt goda milkshakes - här hittar du fler tips på milkshakes. Eller läs mer om hur du mixar dina egna smoothies.

1 stort glas jordgubbsmilkshake

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 100 gram färska jordgubbar
  • 125 g vaniljglass
  • 1,5 dl mjölk, standard
  • 2 tsk socker
  • 1 krm vaniljsocker (valfritt)

Tillagning

  1. Rensa, skölj och snoppa av blomskaftet på jordgubbarna. Dela större jordgubbar.
  2. Lägg i en skål eller mixer.
  3. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  4. Milkshake utan mixer: Mosa jordgubbarna med en gaffel. Tillsätt socker, sedan glass och sist mjölk. Vispa ihop till en jämn milkshake.
E-mail
Medel: 4.2 (13 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-30

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid.

Läs mer

Njut av svenska äpplen

Njut av årets rikliga svenska äppelskörd. Här hittar du mina bästa tips som att baka en äppelpaj, gör en sallad, laga en stek med äpplen, pressa egen råsaft - äppeljuice eller preppa ett äppelmos att ha i vinter.

Läs mer

Pajrecept för alla smaker

Pajer är sociala, har tålamod i kylen och gillar lunchraster. Dessutom kan man fylla dem med vad som helst.

Läs mer

Koka egen sylt och marmelad

Mina bästa tips och recept för dig som vill koka din egen sylt, marmelad eller gelé. Spara sommaren på burk.

Läs mer

Hembakta piroger

Nybakta och hemmabakta piroger går åt som smör i solsken på knytis, kalas, skiva eller ta med på utflykt och på stranden. Fyll med köttfärs eller ost och skinka eller annan fyllning.

Läs mer

Recept

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer