Jordgubbar i lime

Introduktion och förberedelse

Jordgubbar i lime är en enkel men god dessert med smaken av lime som bryter av på ett härligt sätt mot jordgubbarna.

Limemarinerade jordgubbar är gott med vaniljglass, lättvispad grädde eller sorbet till.

Köp svenska jordgubbar. Låt dem gärna ligga framme någon dag på ett fat och låt mogna så de är riktigt söta och goda.

Kan förberedas innan och marineras samt förvaras i kylen fram till servering.

Serveringsförslag

Att dricka till

Sött mousserande som Asti spumante passar till jordgubbarna - finns även som halvflaska.

2 portioner jordgubbar i lime

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 0,5 lime, ekologisk
  • 2 msk florsocker
  • 4 skedar vaniljglass, sorbet eller yoghurtglass med vaniljsmak

Tillagning

  1. Skölj, rensa och dela jordgubbar. Lägg i en skål.
  2. Skölj och skrubba en halv lime. Finriv skalet och blanda ner i jordgubbarna.
  3. Blanda i socker och saft. Klart att servera.
  4. Lägg upp i djup tallrik och toppa med glass.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-23

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.